Investitii de peste 81 de milioane de euro în drumurile judetului Bacau. 157 de kilometri vor fi reabilitati pana in 2020

Astazi, de la ora 10.00, la Sala Mare de conferinte a Centrului de Afaceri si Expozitii Bacau, a avut loc semnarea contractelor de finantare pentru unele obiective de investitii finantate prin Programul Operational Regional (POR) si Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Este vorba de contracte pentru 7 drumuri care vor traversa judetul Bacau dar si un contract pentru o scoala. În total, vor fi reabilitati 157,822 km în valoare totala de 371.683.396,20 lei , adica aproximativ 81.126.227 de euro.

Semnare Contracte Finantare POR PNDL judetul Bacau by Mircea Merticariu on Scribd

În scurt timp urmeaza semnarea contractului pentru rezerva de apa a municipiului Bacau si pentru o strada din oras. Investitii, care sunt absolut necesare si au solicitate de primarul Cosmin Necula.
La eveniment au participat Brasoveanu Sorin, presedintele Consiliului Judetean Bacau, primarul Cosmin Necula, deputatul Claudiu Ilisanu, deputatul Costel-Neculai Dunava, Adrian Ionut Gâdea, Secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene Marius Nica, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Lucian Sova, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dragos Benea – Senator Parlamentul României,Vasile Asandei- Director General la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

„În ultimii doi ani, judetul Bacau a demarat un amplu program de reabilitare a unor sectoare de drumuri judetene. Din reteaua totala de 870,341 km de drumuri judetene pe care le administreaza judetul au fost implementate masuri pentru finantarea din fonduri europene a unui proiect integrat în lungime totala de 94,440 km, valoarea totala a investitiei fiind de 184.662.377 lei, din care valoarea nerambursabila 175.605.079 lei. Prin Programul National de Dezvoltare Locala se va finanta reabilitarea unor drumuri judetene însumând 63,382 km, valoarea totala a investitiei fiind de 187.021.019,20 lei din care valoarea eligibila finantata de la bugetul de stat este de 182.216.880,42 lei“, se arata in expunerea prezentata de presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com