Investitii de peste 7 milioane de lei în echipamente de detectare a scaparilor de gaze suportate de Delgaz Grid

• Celor trei autolaboratoare echipate cu tehnologia laser, achizitionate anul trecut, li se alatura alte doua din aceasta luna;

• Echipele Delgaz Grid vor fi dotate, în acest an, cu 430 de aparate de detectare care folosesc tehnologie de vârf;

Un rol important în ceea ce priveste siguranta sistemului de distributie îl are activitatea de detectare a potentialelor scapari de gaz. Pentru ca aceasta activitate sa se desfasoare în conditii optime, anul trecut compania a achizitionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Tîrgu Mures, Iasi si Cluj, precum si 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investitia totala fiind de aproape 3 milioane de lei.

Autolaboratoarele sunt echipate cu cea mai noua tehnologie de analiza scapari gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de acest echipament performant sunt procesate de o aplicatie, instalata pe laptopul autovehiculului. Aplicatia permite corelarea instantanee a datelor furnizate de echipament cu o harta a zonei de lucru. La finalul zilei se obtine un raport, cu înregistrarea automata a traseului, pe care s-a deplasat autolaboratorul si marcarea exacta a tuturor scaparilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. În baza acestor informatii, se planifica activitatea de mentenanta a sistemului de distributie. Autolaboratorul are viteza de deplasare în lucru de 15-25 km/h si o raza de actiune de 8 metri (4 metri stânga/dreapta fata de axul masinii).

În acest an, suma totala, investita în achizitia autolaboratoarelor si aparaturii de detectare, va depasi 7 milioane de lei. În aceasta luna, 2 noi autolaboratoare vor ajunge la Timisoara si Sibiu. Totodata, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanta, în medii explozive, la instalatiile de utilizare, precum si cu aparate de detectare a monoxidului de carbon si a biogazului. La acestea se adauga 130 de ansambluri, formate din aplicatii si accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare.

Compania Delgaz Grid investeste sume semnificative în proiecte destinate cresterii sigurantei in exploatare a retelelor de distributie a gazelor naturale, anul trecut fiind investiti nu mai putin de 487 milioane de lei (105 milioane euro), în special, pentru modernizarea retelei de distributie a energiei electrice si a celei de gaze naturale.

Urmare a eforturilor companiei, de a investi masiv, în reabilitarea sistemelor de distributie a gazelor naturale, defectele depistate pe acestea, cu ocazia activitatilor de detectare, s-au redus, in anul 2018, cu cca 50%, comparativ cu anul 2010.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, opereaza o retea de gaze naturale de peste 22.000 km în 20 de judete din jumatatea de nord a României (Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau) si o retea de electricitate de peste 81.000 km, în sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. De la intrarea pe piata locala, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe de 2 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com