Sa inventam sarbatori! Astazi bem de „Ziua Permisului de Conducere Românesc“!

Fenomenul inventarii unor sarbatori a luat o amploare fara precedent in Romania. Inflatia zilelor „aniversare“ intoxica spatiul public si asa bulversat de politica, cazuri de coruptie si de agresivitatea din media. Pentru cei care nu stiu, astazi serbam permisul de conducere romanesc! Situatia este reglementata printr-un ordin al MAI din iulie a.c. Daca am ajuns sa serbam acte si hartii, cu siguranta vor apare si ziua buletinului de identitate, a certificatului de nastere, a certificatului de casatorie, a actului de vanzare –cumparare sau a certificatului de deces. Toate contin elemente suficiente, la fel ca si permisul de conducere romanesc, pentru a deveni sarbatori.

Comunicat Institutia Prefectului

Începând cu acest an, în ziua de 11 octombrie se aniverseaza „Ziua permisului de conducere românesc”, zi stabilita prin Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr.176 din 17.07.2012.

La sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor, coordonat de comisar sef Constantin Mihaescu, vor fi distribuite pliante informative pentru toti bacauanii interesati.

Permisul, ca simbol miniatural al utilitatii si importantei în viata noastra cotidiana, a devenit un vector obligatoriu al dezvoltarii noastre profesionale si personale. Evolutia acestuia în paralel cu organizarea serviciului modern de circulatie se constituie în indicatori veridici de dezvoltare a unei comunitati. Acest document are o istorie îndelungata si, datorita importantei care i se acorda astazi, procedura de obtinere a permisului de conducere s-a diversificat si s-a adaptat la cerintele si provocarile traficului modern (detalii în ANEXA).

Odata cu introducerea probei teoretice asistate de calculator, din  august 2008,

s-a constatat o crestere a gradului de responsabilitate si aplecare spre studiu a candidatilor la obtinerea permisului de conducere.

„Permisul de conducere este un document oficial care îl investeste pe posesorul lui cu încrederea comunitatii si responsabilitatea fata de pietoni si ceilalti conducatori auto, deopotriva. În acelasi timp este un semn al maturitatii comunicationale ce uneste conducatorii auto prin utilizarea unui limbaj non-verbal ce depaseste bariera culturala si spatiala. Felicit posesorii permisului de conducere, le urez succes celor care doresc sa îl obtina si îi îndemn pe toti, ca, dincolo de provocarile traficului modern, sa regaseasca placerea de a conduce în siguranta!”, a transmis prefectul judetului Bacau Claudiu Octavian Serban, cu ocazia aniversarii acestei zile.

                Cancelaria Prefectului

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com