Deputatul Lucian Ciubotaru: „Romeo Stavarache este pentru PNL Bacau si inger si demon“

Romeo Stavarache si Lucian Ciubotaru

M.M. 1.Domnule deputat Lucian Ciubotaru, care este situatia organizatiei PNL Bacau? Se vorbeste de cel putin doua tabere, fara a mai pomeni de PDL-istii intrati în partid recent, prin absorbtie. Cine ia acum deciziile în PNL Bacau?

Lucian Ciubotaru: Vorbim  despre situatia uneia dintre cele mai puternice organizatii liberale din Moldova si din tara conform rezultatelor din ultimii ani si va pot spune ca filiala PNL Bacau este astazi una efervescenta, plina de viata si dispute de idei, la modul pozitiv vorbind. Dusul rece prin care filiala PNL Bacau a trecut la alegerile europarlamentare si mai cu seama problemele cu justitia ale fostului presedinte au mobilizat in mare masura organizatia.PNL Bacau a ramas in doi oameni, Palar si Stavarache

În prezent, exista o structura interimara, asezata pe formula convenita de liderii de la centru in momentul fuziunii prin absorbire a vechiului PDL. Formula aplicata tuturor organizatiilor judetene din tara este respectat intocmai si in cazul organizatiei judetene PNL Bacau, vechii liberali fiind majoritari in toate forurile de conducere. Democratii sunt reprezentati proportional cu valoarea organizatiei lor, stabilita prin evaluarea rezultatelor din alegeri obtinute in aceeasi perioada electorala. Impreuna, cu intelepciune am reusit sa nivelam asperitatile care sunt inerente in cazuri unor asemenea fuziuni, sa nu uitam ca au fuzionat doua partide parlamentare, care au fost pe rand la guvernare si care impreuna au format rampa de lansare a candidatului devenit astazi Presedintele Romaniei-Klaus Iohannis. Acest succes obtinut impreuna, ne-a unit. Primul examen sustinut in aceasta formula a fost trecut cu brio. In judetul Bacau, candidatul dreptei a invins la un scor mare in multe sectii de vot candidatul stangii, Victor Viorel Ponta.

Evident, au existat simpatii si antipatii, sunt multumiri si frustrari, sunt dorinte de ascensiune si „tineri de scaune din rasputeri”. Acestea nu vor lipsi niciodata dintr-un partid viu, asa cum a fost dintotdeauna PNL.

Deciziile, in majoritatea lor, sunt luate intr-o structura mai supla si validate ulterior in Delegatia Permanenta care cuprinde presedintii tuturor organizatiilor comunale si ai sectiilor de votare. In situatia deciziilor politice ce apar zilnic, se procedeaza la luarea hotarârilor intr-o formula compusa din parlamentarii partidului, patru la numar, si co-presedinta provenita din PDL. Acestea urmeaza a fi ulterior validate in forul ierarhic superior.

Sa nu uitam ca, deocamdata, functionam intr-o formula interimara, impusa de centru fara consultarea filialei si nevalidata prin alegeri. Stabilitatea acestei structuri este data de faptul ca are in componenta  majoritara oameni maturi politic, recunoscuti ca atare de ceilalti membri, hotarati sa treca peste eventuale nemultumiri personale si decisi sa lupte  pentru a atinge obiectivele politice ale PNL Bacau, mai precis pentru a mentine Primaria Bacau si care isi propune atacarea, cu sanse mari de castig,  a celei de-a doua importante redute: presedentia Consiliului Judetean Bacau.

 

2 În aceasta perioada PNL efectuteaza un sondaj pentru desemnarea viitorilor candidati la alegerile locale. Cine face acest sondaj în municipiul Bacau? Cine monitorizeaza corectitudinea colectarii si prelucrarii datelor?

Lucian Ciubotaru: E adevarat, suntem in plin proces de selectare a candidatilor pentru toate functiile disputate în anul electoral 2016, de la consilier local comunal pana la cea de candidat pentru Primaria Municipiului Bacau si presedentia Consiliului Judetean Bacau, functie pentru a carei nominalizare mi-am depus si eu candidatura in interiorul partidului.

Studiul este efectuat de un institut sociologic cunoscut, cu care Partidul National Liberal a colaborat si in alte scrutinuri, de referinta fiind campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis. Acel grup de luru restrans despre care va vorbeam, format din cei patru parlamentari, Viorica Marcu, Ionel Palar, senatorul Dragos Luchian, subsemnatul si co-presedinta provenita din PD-L, asiguram comunicarea stadiului de evolutie a studiului intre institutul de sondare a opiniei publice si baza partidului. Studiul va fi finalizat cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare. Parte din date cred ca vor fi facute publice.Klaus Iohaniss in Bacau 11

 1. Ce v-ar determina sa renuntati la o posibila candidatura pentru un nou mandat de parlamentar in favoarea unei posibile candidaturi la functia de presedinte al Consiliului Judetean?

Lucian Ciubotaru: Pe parcursul campaniilor de toate tipurile, europarlamentare, prezidentiale si chiar parlamentare din anii trecuti, in timpul intalnirilor pe care le-am avut cu organizatiile noastre sau chiar intalniri populare, oamenii s-au plans de saracia din judet, de inechitatea impartirii fondurilor publice, si de mentalitatile de vatafi ale primarilor PSD, care sunt protejati de la „centru”.    Dar, ce era mai grav, in ultima vreme, oamenii isi aratau indoiala ca PNL se mai poate lupta de-adevaratelea cu  PSD-ul dupa desfiintarea USL, aducand foarte des ca argument „fratia de interese” dintre presedintele CJ Bacau Dragos  Benea  si presedintele de atunci al PNL Romeo Stavarache.judetul Bacau

Singurul argument pentru a-i mobiliza sau unica atitudine pe care o puteam lua in asemenea cazuri a fost sa promit ca ma voi pune la dispozitia partidului si voi candida la presedentia Consiliului Judetean, pentru a rupe aceasta legatura nefireasca acuzata pe buna dreptate de oameni. De aceea, mi-am propus sa lupt politic pentru aceasta functie, iar din aceasta pozitie, sa asigur un echilibru intre toate regiunile judetului si sa repar ce mai poate fi reparat din nedreptatile pe care cetatenii judetului le semnleaza de multi ani. De realitatea lucrurilor si a starii de fapt, suntem cu totii constienti, lucrurile nu merg deloc bine, sub conducerea discretionara, de 25 a PSD, am ajuns printre judetele codase ale tarii si in ultimul timp am devenit in majoritatea studiilor codasii regiunii istorice Moldova. Prin urmare, sunt in asteptarea competitiei interne din PNL care va decide aceasta nominalizare.

 1. Mai multi lideri liberali din Bacau s-au disociat de Romeo Stavarache, fost presedinte al PNL Bacau mai bine de 10 ani. Cat îi datorati dumneavoastra lui Romeo Stavarache? Puteti preciza mai multe nume ale liberalilor din Bacau, beneficiari directi si indirecti ai deciziilor primarului? În opinia dumneavoastra, ce a facut bun si ce a facut rau edilul Bacaului ?

Lucian Ciubotaru:   Îmi vine sa spun ca Romeo Stavarache este pentru PNL Bacau, si inger si demon… din pacate, în egala masura. L-am primit cu bratele deschise pe Romeo Stavarache care a venit impreuna cu o echipa de apropiati din PUR in PNL Bacau imediat dupa castigarea Primariei Bacau. Am fost in partid o mana de oameni atunci, majoritatea abia promovati din organizatia de tineret, care ne-am asumat totul alaturi de un Romeo Stavarache anti-PSD-ist, considerat de noi a fi autentic si de nezdruncinat in crezul lui politic.

Ne-am supus oprobiului general al partidului si am trecut pentru el prin momente de foc, deoarece, in partid, cel putin la început, Stavarache a pierdut intr-un mod explicabil alegerile interne. Cu toate acestea, niciunul nu l-am abandonat, ci am ramas langa dansul si am reusit, dupa multe eforturi, sa-i oferim pretiosul ideal: stabilitatea politica. A primit ulterior si prefectul propus de el, un om venit alaturi de dansul din PUR, ca fiind garantul unui „tratament corect”, impartial din partea Guvernului liberal de la acea vreme.

O perioada, lucrurile au mers bine pentru comunitate si pentru partid. Stavarache se arata a fi un lider vizionar, reformist, un factor de progres pentru urbea bacauana. În acel context, s-au concretizat o parte din marile proiecte pe care noi, liberalii, le dorisem dintotdeauna pentru Bacau, si aveam toate motivele sa privim, optimisti inspre altele… Plutea in aer perspectiva unui Bacau de talie europeana.Romeo Stavarache

A obtinut si al doilea mandat si lucrurile mergeau, în continuare, bine! Proiectele devenea certitudini, erau vizibile si castigam simpatii si sustinere pe toate fronturile. Atat in partid cat si in primaria Bacau, unde functionarii publici si mai ales viceprimarii de atunci, Dragos Luchian si Roxana Mironescu, isi faceau cu adevarat treaba de administratori ai Bacaului, era armonie si stabilitate.

Apoi, succesul, aerul Bruxelles-ului gustat din ce in ce mai des, „noii apropiati” si in special rudele de mana a doua, l-au imbatat de putere pe Romeo Stavarache care a devenit instabil politic, avand in scurta vreme dese tentative de parasi partidul inspre PD-ul lui Basescu, UNPR-ul lui Oprea sau alte variante chibzuite in cu totul alte locuri decat la partid.

Au urmat conflicte deschise cu aparatul din primarie, cu consilierii locali, cu viceprimarii si cu partidul. Practic, omul rau l-a surpat pe omul bun, astfel si-a facut aparitia o noua fata a lui Romeo Stavarache, cea de om suspicios, neincrezator, razbunator, diversionist, invrajbitor, ascuns si ne-barbat politic. Si-a fabricat propria publicatie media menite sa-l elogieze, derapand usor, usor spre un vizibil cult al personalitatii.Congresul P.N.L 24-25 August

Pentru a evita opozitia constructiva, a eliminat din partid pe rand toti oamenii experimentati, valorosi si credibili, gen Petru Placinta, Ion Raducan, Ioan Aron Popa, Ioan Silviu Lefter etc., strangand in jurul lui „pupile”, oameni slabi, nepregatiti, fara experienta si fara diplomatie in relatia cu colegii si ce-i mai important, cu cetatenii.

„Promovarea” la Bucuresti a persoanelor care au reprezentat in perioada de stabilitate vertebre ale coloanei vertebrala a partidului si ale administratiei, a fost tocmai rezultatul faptului ca fiecare dintre noi, eu ca vicepresedinte al PNL Bacau, Dragos Luchian-viceprimar in functie, doamna Viorica Marcu-director al Directiei de Servicii Publice, am reactionat vehement la noile practici ale liderului Romeo Stavarache. As putea spune ca, in teoria lui, ne-a eliminat. Facea loc unor baieti ascultatori. Urmarile, atat pentru partid cat si pentru administratie sunt vizibile si astazi si nu doresc sa vorbesc eu despre ele.

La aparitia USL-ului, am stiut ca totul este pierdut! Parteneriatul ce parea indestructibil, Stavarache-PNL, a devenit afectat de cea mai daunatoare conspiratie politica subterana, atât pentru municipiul cât si pentru judetul Bacau – omerta Stavarache-Benea.

Într-un stil dubios, impreuna si prin consens, au deconectat toata presa profesionista din Bacau. Apoi, si-au stabilit tintele, teritoriile, interesele, echipele, si s-au pus in liniste la treaba. La treaba LOR.Romeo Stavarache-Dragos Benea

Ca „reusita politica” a ambilor, as remarca faptul ca au gestionat in plina forta a USL-ului pseudo-regionalizarea, in urma careia mediul de afaceri din Bacau a ramas, pur si simplu, fara nici o speranta! Finantele au plecat la Iasi, Silvicul la Suceava, Garda Financiara la Suceava…iar noua, celor din municipiul si judetul Bacau, nu ne-a mai ramas aproape nimic. Atunci, am simtit ca am murit ca judet! Am fost, pur si simplu, stersi de pe harta prin dezinteresul  manifestat de cei doi lideri de partide, ambii membri in conducerile centrale ale partidelor lor!!!.  Am reactionat si atunci, public, fata de practicile amandurora. „Asociatii” si-au dat din nou mana si familia mea a platit scump.

Inevitabil, s-a produs ruperea dintre o mare parte a partidului si Stavarache cel Nou, cu interese proprii si de familie, cu manifestari  isterice si irationale, care manifesta frecvent intentii de a conduce prin dictatura, cu credinta afirmata in „justitia divina” dar cu practici total contrarii. In PNL-ul adevarat, nu si-a gasit oamenii care sa accepte asta. Finalul era previzibil.Lansare PNL

 

 1. Ce sfat i-ati da fostului presedinte al PNL Bacau, inculpat în doua dosare penale de DNA Bacau, care a fost altadata motorul liberalilor din Bacau si întreaga regiune a Moldovei?

Lucian Ciubotaru:  Nu i-as da nici un sfat, sau mai bine spus, nu cred ca ar tine cont de el. A ajuns in stadiul in care crede ca le stie pe toate si, oricum, vede dusmani peste tot. E tragic pentru el ca om, dar  e tragic in egala masura si pentru bacauanii care si-au pus sperante mari in el. E tragic sa vezi un Stavarache care se chinuie in universul lui, devenit mic, si care traieste o drama, o drama pe care singur si-a construit-o. Uraste pe toata lumea si la acest moment face mult rau unor oameni care l-au slujit in primarie cu toata bunacredinta.

Din pacate nici eu si nici colegii mei nu-l mai pot ajuta cu nimic astazi. Este mult prea târziu! Ar fi esential  pentru dansul sa admita faptul ca exact domnia sa si-a creat acesti reali sau imaginari dusmani si nimeni altcineva.  Totusi, luând in considerare vremurile tulburi pe care le traim si tinand cont de expresia „tot patitu-i priceput”, eu, patitul, mi-as dori pentru dansul sa reuseasca, atat cat mai este posibil, sa evite ridicolul si penibilul. A devenit „tinta” si trebuie sa inteleaga din raspunsul instantei de astazi ca „institutiile” nu rateaza tinte. Ar fi bine sa ia o decizie potrivita in ceea ce-l priveste, intr-un moment de luciditate si fara influente de la „oamenii de bine” care mai sunt prin jurul dansului. Si-a dorit enorm sa ramana in istoria Bacaului, va ramane, dar poate nu chiar asa cum a intentionat.  Pacat, a avut o pornire atat de buna.miting antipnl

 1. D-le deputat, dumneavoastra sau PNL Bacau, in urma primei decizii a instantei, ii veti cere demisia lui Romeo Stavarache din functia de primar ?

Lucian Ciubotaru: Stavarache a venit in PNL Bacau cu functia de primar, noi l-am sprijinit cu bunacredinta, in ciclurile electorale ulterioare sa mentina aceasta functie. In noua situatie creata, cu Romeo Stavarache condamnat cu suspendare de prima instanta, suspendat din PNL sau neapartinand nici unui partid, asa cum se declara dansul in unele interviuri, eu spun doar atat, nici eu si nici PNL Bacau nu-l vor mai sprijini pe Romeo Stavarache sa obtina un nou mandat de primar. PNL Bacau va avea candidat propriu, altul decat Romeo Stavarache, si care va castiga Primaria Bacau. Dansul este singurul in masura sa decida daca demisioneaza sau nu.Fosta Biblioteca Judeteana

Responsabilitatea solicitarii demisiei lui Romeo Stavarache ar fi insa de bun simt daca ar veni din partea adversarului politic PSD, insa Dragos Benea nu-si va ataca „asociatul” asa cum nu a facut-o niciodata in ultimii lor ani de mandat. Ar mai fi o posibila varianta, presiunea strazii, insa Bacaul nu demonstreaza ca ar avea un spirit civic atat de dezvoltat sau, mai sigur, electoratul bacauan nu vrea sa cada in capcana unor pseudo-independenti napaditi brusc de civism, dar care in esenta vor sa fure startul in campania electorala pe seama necazurilor primarului Stavarache. Tentativa lor de ieri a esuat lamentabil, este evident ca in municipiul Bacau nu este inca un curent negativ sau majoritar anti-Stavarache. Asadar, singurul care poate decide, inafara instantelor, asupra continuarii exercitarii functiei de primar sau a demisiei este insusi Romeo Stavarache.Consiliul Local Bacau

 1. S-a stabilit in organizatia de partid o strategie de imagine fata de problemele grave ale administratiei locale din Bacau? Pana la urma, de ce ar vota bacauanii PNL, care conduce orasul de aproape 12 ani si nu o alta formatiune? Ce s-ar schimba in Bacau, daca va fi inlocuit Romeo Stavarache, dar echipa din Primaria Bacau ar ramâne aceeasi?

Lucian Ciubotaru:  In administratie trebuie in primul rand readusa linistea, increderea si atmosfera de lucru in siguranta, fara sa mai existe teama de a face o greseala sau o interpretare capabila sa-ti schimbe viitorul intr-un mod tragic! Toata lumea este incremenita de teama sabiei de deasupra capului. Acest razboi psihologic al denunturilor si al fricii de penal ucide actul administrativ si paralizeaza intreaga administratie, pe plan local si, cu existenta catorva mici exceptii, pe plan national.

E adevarat, nu totul este intamplator, sunt unele practici care trebuiau extirpate din actul administrativ, cu toata durerea provocata, cu tot riscul. PNL a primit suficiente lectii in ultimii ani, a invatat din ele si va demonstra asta prezentand cel mai bun candidat pentru Primaria Bacau si cea mai buna garnitura de consilieri locali. Imbucurator astazi este faptul ca oamenii valorosi se intorc „acasa”, in PNL, intr-un numar mare si putem conta pe o baza solida  de selectie a viitorilor reprezentanti ai partidului. Avem convingerea ca putem continua proiectele bune ale noastre, ale administratiei liberale de pana acum si vom veni in fata electoratului bacauan cu un proiect de „guvernare locala” care va pune  Bacaul din nou pe harta oraselor in care cetatenii sunt mandri ca locuiesc.

In batalia electorala atu-urile noastre vor fi: calitatea candidatului PNL pentru Primaria Bacau, forta si credibilitatea listei de consilieri si nu in ultimul rand soliditatea programului de guvernare locala al noului primar liberal al Municipiului Bacau alaturi de care dorim sa dam o alta fata orasului nostru. Vrem ca Bacaul sa redevina unul dintre principalii poli economici din regiune, cu investitii care sa aduca locuri de munca si salarii decente. Vrem ca tinerii nostri sa nu mai plece si sa ramâna acasa! Eu, ca toti parintii bacauani, vreau sa-mi cresc copiii langa casa, dar pentru asta trebuie sa fiu capabil sa le ofer un viitor in orasul lor.

Primim o mana consistenta de ajutor si de la principalul competitor, reprezentantul PSD, un partid care nu numai ca nu este capabil sa se reformeze, dar reuseste prin figurile publice promovate, sa reaminteasca bacauanilor dezastrul ireparabil produs de el in Romania si in judetul Bacau, in ultimii 25 de ani. Nu cred ca nimeni îsi mai doreste sa se întoarca în trecutul pe care ei înca îl mai confunda cu prezentul!

Bacaul are astazi un electorat maturizat, cu mare capacitate de sinteza, insensibil la populisme si pomeni electorale. In 2016, va fi poate prima competitie electorala in care candidatii pornesc cu o sansa egala si, din care, castigatorul, noul primar al Bacaului, va trebui sa fie un om reprezentativ, de bun-simt, matur politic, cu o solida experienta administrativa, respectat si capabil sa respecte pe cei care si-au pus viitorul copiilor in mainile lui. PNL Bacau are un asemenea candidat.

Lucian Ciubotaru

 1. Sunteti parlamentar de trei ani. Care sunt cele mai importante initiative avute din demnitatea de deputat în Parlamentul României?

Lucian Ciubotaru:  Sunt parlamentar la primul mandat si, in aceasta calitate, am abordat probleme care tin in special de comisia in care am fost trimis de partid precum si altele pe care le-am identificat in discutiile cu cetatenii, atât în cadrul întâlnirilor neprogramate cât si în timpul audientelor pe care le-am organizat.

Astfel, am facut demersuri pentru identificarea unor posibile deficiente ale legilor in vigoare, pentru indreptarea neconcordantelor din domenii precum  cel al autoritatilor administratiei publice locale, al codului fiscal, al comercializarii produselor si serviciilor de piata, problema de maxima actualitate  a votului prin corespondenta al cetatenilor români cu domiciliul sau resedinta în strainatate, instituirea timbrului cultural, protejarea monumentelor istorice, reorganizarea cinematografiei…

Regretul meu este acela ca nu am reusit sa particip pana la aceasta data la luarea unei decizii privitoare la o lege esentiala pentru Romania cum ar fi regionalizarea teritoriala, eradicarea traseismului politic, legarea Moldovei printr-o autostrada de Ardeal sau unirea cu Republica Moldova.

 1. Ati avut recent o interpelare la adresa presedintelui CNA, Laura Georgescu, în care aminteati de „incultura ca strategie nationala“, care apare prin neimplicarea celor care reglementeaza audio-vizualul. Care este opinia dv fata de libertatea presei si a mediului online, din prisma promovarii culturii si educatiei prin mass-media?

Lucian Ciubotaru: Intotdeauna, la romani, libertatea a fost gresit inteleasa sau, ma rog, interpretata. Romanului daca-i dai un deget, iti ia toata mana! Asa s-a inteles la noi democratia si televiziunile, in goana lor nebuna si iresponsabila dupa audienta, ne-au facut emisiuni de nesuportat. Principiul „piata regleaza oferta” si „telespectatorul decide ce program urmareste” au denaturat complet emisiunile tv.  Exista oameni echilibrati, ponderati in a face afirmatii care imi spun fara rezerve ca, in afara emisiunilor si programelor de sport, a programelor documentare specializate pe natura sau istorie, nu gasesc nimic folositor în grila de programe care au in sine menirea de a forma caracterul si educatia noilor generatii.

Nu cred ca Laura Georgescu are intentia de a da un raspuns care sa ne lamureasca si, cu atat mai mult, nu cred ca dispune de capacitatea de a face ceva in sensul indreptarii lucrurilor care merg pe un drum complet gresit. De altfel, in interpelare, am spus ca actuala calitate a transmisiunilor audio-vizuale reflecta cu fidelitate calitatea conducatorului institutiei. De asta, sustin ca este nevoie de oameni de calitate in institutiile publice.

 1. Sunteti membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slovaca, Bahrein si Costa Rica. Ce activitate ati avut în aceste grupuri?

Lucian Ciubotaru: Activitatea in aceste grupuri de prietenie este relativ restransa dat fiind faptul ca Romania nu are relatii comerciale sau culturale extrem de stranse cu vreuna din tarile mentionate de dumneavoastra. Ca si in cazul comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor, parlamentarii cu mai multe mandate si cu sustinerea presedintilor de filiale la acel moment si-au „revendicat” cele mai interesante grupuri de prietenie ; China, Rusia, Germania, USA, Spania, Franta, Marea Britanie,… Nu am avut deplasari externe in cadrul acestor comisii.

 1. Care sunt planurile politice de viitor?

Lucian Ciubotaru: Nu am gandit un plan politic pe termen lung pentru mine, nu am luat inca o decizie in acest sens si categoric nu sunt intr-o situatie ideala pentru a lua o asemenea decizie. Politica, in noul ciclu electoral 2016-2020 va fi pentru mine un  „ori de tot, ori deloc”. Ce va fi cu certitudine, va fi PNL si niciodata altceva!

12 Comentarii

 1. Ariciu spune:

  am ajuns de rasul curcilor fratilor ne-a luat-o Vasluiul inainte,Botosaniul.Hotii astia de la PSD cam au curajul sa incerce sa puna mana pe primarie,nu le ajunge ce fura de la judet.Lasa ca o iau ei la cap acuma cu Iliescu cu revolutia,cu mineriada,cu excrocul de Oprea,cu penalul de Dragnea,cu germanistul de Vlasie,cu toti criminalii la un loc.Pana la urma ce au facut ai lui Stavarache,au dat la sport bani?asta e furt?

 2. Farmacia inimii spune:

  Asta da dezvaluire: ” Parteneriatul ce parea indestructibil, Stavarache-PNL, a devenit afectat de cea mai daunatoare conspiratie politica subterana, atât pentru municipiul cât si pentru judetul Bacau – omerta Stavarache-Benea.” Poate fi o explicatie la caderea in haul adanc in care traieste toata tara astazi. Omerta, e un cuvant care indica o relatie de tip mafiot, este Legea Tacerii si deputatul are dreptate, oamenii tac.

 3. ONG spune:

  Demisia lui Romeo Stavarache ar fi un gest de onoare.Lunile in care dansul a fost in arest primaria a mers bine.Nu mai este timp de razbunari.Domnul Ciubotaru nu greseste deloc cand reda evolutia in timp a primarului,cronologic este aproape perfecta iar veridicitatea este cunoscuta de noi toti.Acea relatie nefireasca cu domnul Benea se pare ca a avut acea nefasta schimbare a omului Stavarache,cel putin ca primar spun eu.Cand se termina nebunia ne dorim un orimar decent iar Luchian a fost un profesionist si un om de pus la rana.Noi suntem sustinatorii dansului.

 4. florin spune:

  Domnilor pnl-istii nu stiu daca primarul este varianta cea mai buna dupa toate „bubele” lui si mai ales la Cum a gestionat distrugerea infrastructurii bacauane. Sincer sunt dispus sa îl invit pe Stavarache pe timpul meu , pe benzina mea si sa îi arat ce a facut în acest municipiu. Tot Bacaul este spart de la un capat la altul, si poate nu stiti dar VINE IAR, iar astia nu au terminat de schimbat conductele, iar unde au schimbat nu au asfaltat, si noi platitorii de taxe auto trecem prin g?urile ramase

 5. au ma doare capu de atatia prosti spune:

  Jorjele, hac… dupa rationamentul tau si ziaru de garda o fi tot a lui Ciubotaru…
  amice… trezestete… toti jurnalistii sunt aserviti… asa ca las-o balta ca esti total pe dinafara si furi mult curent… se cheama manipulare prietene si la tine vad ca ti-a golit capu Antena 3 🙂

 6. angheluta spune:

  sunt dezamagita de toata aceasta *pleava* care umbla cu disperare sa ocupe scaune *inalte*pentru a mai fura….dar ma intreb pentru oameni ce a-ti facut domnilor??? nu va este pic de rusine sa veniti din nou sa cersiti voturile sa va fie voua cald iar prostimea sa se *scalde* in aceeasi saracie .Domnule Ciubotaru !!! concret cate proiecte de legi ai facut pentru interesul oamenilor de rand ??? te intereseaza CJ Bacau dar pentru ce??? Eu cred ca sunteti imbatati toti de putere dar ma intreb d-ta nu ai o profesie??? de ce nu te lansezi sau sa faci ceva pentru societate din statutul pe care banuiesc il ai dupa anii destudii…dar de ..acolo stai pe bani putini ..oricum.nu voi mai vota nici un candidat din PNL am fost dezamagita total cu YOHANIS in frunte…

 7. Corina de la Cora spune:

  Surprinz?tor de echilibrat domnul deputat.Vazand prima fotografie ?i titlul ma a?tept?m la o explozie de repro?uri ?i acuze.Citind ?i recitind interviul maraton realizez ca nu este deloc asa.Un lucru este clar,actualii conduc?tori sunt compromisi,prafuiti.Sperante mai sunt pu?ine sa fie g?si?i o garnitura întreaga de oameni de o alta factura.Daca Drago? Luchian va fi candidat pentru prim?ria Bacau va castiga.Toata lumea vorbe?te frumos despre el ?i are acea prezenta de om care nu te poate dezamagi.

 8. Anton .R spune:

  Starneste patimi acest text din ce se vede. Au inceput comentariile postacii pesedi?ti, vor urma manolachienii si apoi independen?ii desprin?i direct din PSD ai lui Ghinghes. Din punctul meu de vedere este un reportaj complet si atinge multe subiecte sensibile. Se va op?ri Dragos Benea daca nu s-o fi op?rit deja, va fi deranj pe Fund?tura Eminescu si între ?oferii lui Stavarache. E bun reportajul, e dat de un b?iat cu oua.

 9. Florin spune:

  Pana la urma, Stavarache asta nu-i chiar asa de rau. Si ce daca a luat mita? A luat de la bogati. Iar Ciubotaru are dreptate. Daca candideaza de la UNPR il votez, altfel nu!

  • au ma doare capu de atatia prosti spune:

   Pfff… neica… spalate pe fata si da-ti doua palme…
   Te-ai trezit ???
   Mai Florinele… de la care bogati a luat cacareaza asta micu mita??? Esti cu capu fratioare… banii bogatilor aia e care vb tu sunt de la noi nenicule… adicatelea de la mine, de la tine si de la toti ceilalti bacauani…

 10. George spune:

  Interviul este lung si cam plictisitor. Domnul deputat nu prea mai este in masura sa isi dea cu parerea.
  Dumnealui are sotia in xxx pt fapte in care a implicat-o impreuna cu acel Stavarache de care el se dezice.
  Eu zic ” Doamne fereste sa iasa la CJ !” din cate stiu este un personaj sinistru. Un om ce a xxx in tineretile lui prin tari straine.
  Un om ce a xxx Vinalcool-ul.
  Doamne fereste de un asa presedinte de CJ. Omul asta este si foarte vxxx. El a sarit la bxxxe de multe ori la oameni ce l au contrat.

  Cat despre PNL si ingamfarea specifica pe care o are….la fel, sper sa nu mai castige alegerile. Cum dumnealui, domnul Ciubotaru ne explica de necesitatea plecarii PsD de la CJ , cred ca la fel trebuie gandit despre PNL la municipiu.
  Dragos Luchian este un om caruia ii plac banii. Are un bloc al lui. Este un om care a fost langa Stavarache iar acum este langa acest personaj sinistru, Ciubotaru.
  Spunea domnul deputat de televiziunea lui Stava.
  Dar de ce nu spune ca ei..Luchian si Ciubotaru, vor sa deschid un teust al lor. Pe care sa l conduca acelasi betivan de la 1tv. ..Sufariu.

  Domnilor, aveti dreptate, electoraul este mai lucid….nu va va mai vota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com