Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau, în parteneriat cu Centrul European pentru Strategii Durabile, deruleaza anul acesta, la Centrul “American Corner”, un inedit program educational, intitulat “Cercul de afaceri Clubis Junior”.
Menit sa sprijine dezvoltarea gândirii antreprenoriale si sa contribuie la formarea unei culturi specifice, cercul de afaceri este construit pe modelul educatiei nonformale, se adeseaza elevilor de gimnaziu si se desfasoara în fiecare zi de miercuri, între orele 14:00 – 16:00. Printre obiectivele acestuia se afla, formarea de competente specifice de business, adecvate vârstei copilului, cum ar fi: sa înteleaga ce este o afacere, sa poata sa-si întocmeasca singur un buget, sa stie ce este un credit si cum se calculeaza dobânda, sa faca diferenta între un furnizor si un client si sa cunoasca rolul acestora etc.
Accentul se pune, nu atât pe un transfer de cunostinte, cât pe dobândirea de abilitati antreprenoriale generale, cum ar fi: capacitatea de identificare a oportunitatilor, capacitatea de decizie si de asumare a rezultatelor propriei decizii, stimularea capacitatii de autoorganizare, dezvoltarea capacitatilor de comunicare si de lucru în echipa etc.
“Problematica la români este lipsa de cultura antreprenoriala. Chiar si în cazul tinerilor care provin din familii cu afaceri, educatia si cultura antreprenoriala nu se transmit întotdeauna de la parinte la copil, poate, si din cauza ca parintele este prea ocupat cu afacerea si, în loc sa-l formeze pe tânar, ca viitor antreprenor, prefera sa-i ofere întâi acele conditii materiale pe care el (parintele) nu le-a avut în trecut, considerând ca acest lucru este suficient, iar restul e problema scolii. Aici dorim sa intervenim noi, cu acest proiect!” – a declarat Mirela Vrânceanu, profesor voluntar la Clubis Junior.
Sedintele cercului se desfasoara într-o atmosfera relaxata, copiii fiind încurajati sa se manifeste spontan si liber.
Cunostintele nu sunt transmise direct, „ca la scoala”, ci sunt lasate a fi descoperite de catre copii, în urma discutiilor libere dintre acestia, rolul profesorului fiind acela de a-i ghida cu discretie. Se dezbat scenarii si se cauta solutii pentru situatii ipotetice de business, se aplica jocuri care dezvolta creativitatea si capacitatile de comunicare si se leaga prietenii.
Înscrierea si participarea elevilor sunt gratuite!
Deoarece locurile sunt limitate, acestia, pentru informatii suplimentare, sunt rugati sa contacteze institutia organizatoare, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau – Centrul „American Corner Bacau”, coordonator Oana – Liliana Jianu, Str. Oituz nr. 24, tel/fax: 0234517874, 0334405496, e-mail: amcornerbacau@yahoo.com.
„Îndeobste, activitatile si sesiunile de formare organizate, la Centrul ”American Corner Bacau”, urmaresc transmiterea unor informatii din domenii diferite si cu tematici actuale.
Acum, în premiera, invitam elevii de gimnaziu bacauani sa participe la acest proiect, profilat pe business, în cadrul unui benefic parteneriat cu Centrul European pentru Strategii Durabile”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.