Interventie unica: Pompierii bacauani au salvat doi mistreti de la inec

Trei porci mistreti au cazut în canalul de fuga de pe Bistrita, în apropierea municipiului Bacau, în dreptul comunei Hemeiusi, satul Lilieci. Mistretii nu au reusit sa iasa la suprafata, motiv pentru

Foto ISJU Bacau

care angajatii de la Ocolul Silvic Fântânele au chemat pompierii. Cu ajutorul unei scari si a corzilor, doi porci au fost scosi la suprafata.

Din pacate, al treilea, un pui de câteva luni s-a înnecat. „Un mistret a fost scos cu ajutorul unei corzi. Pompierii au facut un lat si au reusit sa-l traga la suprafata. Altul s-a prins singur de coarda si a iesit la suprafata. Din pacate, nu am putut salva un pui, care s-a înnecat”, a spus Andrei Grecu, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Mr. Constantin Ene” Bacau.

Interventia pompierilor a fost una neobisnuita, care a prezentat unele riscuri. „Cum au iesit la mal, au luat-o la fuga. Normal era sa avem tranchilizante. Noi intervenim, daca suntem solicitati, si pentru salvarea animalelor, daca acestea sunt într-un mediu de viata care le pune în primejdie viata”, a mai spus Andrei Grecu. Padurarii bacauani urmaresc acum porcii, care ar putea ajunge în gospodariile populatiei, pentru a fi adusi înapoi în padure. Autoritatile cred ca acestia au ajuns în canalul de fuga, dupa ce braconierii i-au alungat din mediul silvatic.

Citeste si : „Au scos mistretii din canal!”

Eroul mr. Constantin Ene, comemorat in Bacau

Ucis de un transformator

Standurile Vasion au ars de la un aparat de incalzire/ Asociatul lui Gica Vlasie, amendat cu 3 mii de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com