Interesele Autogarii Bacau trezesc pasiuni printre autoritati

Sicanele dintre edilul Romeo Stavarache si prefectul Constantin Scripat risca sa afecteze realizarea unui proiect finantat din fonduri europene. Consiliul Local Bacau a aprobat in luna ianuarie un schimb de terenuri cu firma SC Fiald Imobiliare SRL Bacau. Societatea detine o suprafata de 1200 de metri patrati in zona in care se va realiza proiectul „Reabilitare infrastructura urbana zona: Mioritei-9 Mai-Vantului-Vadul Bistritei”, finantat cu bani europeni,  prin Programul Operational Regional (POR).

Reprezentantii Primariei Bacau au decis sa propuna lui Laurentiu Ficau, administrator al societatii  Fiald Imobiliare, un alt teren, de 620  de metri patrati, aflat chiar la iesirea din Autogara Bacau. (Potrivit evaluarilor, ambele suprafete au o valoare aproximativ egala, de circa 470 de mii de lei).  Asta, dupa ce anterior, primaria retrocedase si cealalta iesire a Autogarii Bacau. Practic, cu acest schimb de terenuri, Autogara Bacau ar fi ramas fara nicio iesire pentru autobuze. In urma presiunilor facute de conducerea SC Transport Bistrita SA, prefectul Constantin Scripat a decis sa atace hotararea privitoare la schimbul de terenuri in contencios administrativ. Prefectul afirma ca terenul nu se afla in  domeniul privat al municipiului, pentru a face obiectul unui schimb de terenuri.

Pe de alta parte, si Primaria Bacau are un argument forte in privinta acestui schimb de terenuri, acela ca societatea privata care are Autogara Bacau ar fi putut lejer sa-si faca alte iesiri, daca nu ar fi vandut de curand o suprafata de 8700 de metri patrati.

 

Romeo Stavarache, suparat pe „organul” lui Dumitru Sechelariu

 

Primarul Romeo Stavarache s-a aratat scandalizat de faptul ca a aflat de atacarea hotararii de Consiliu Local Bacau, din ziarul Desteptarea, patronat de fostul primar Dumitru Sechelariu. Edilul a organizat o conferinta de presa, la care a invitat numai presa favorabila. Deasemeni, purtatorul de cuvant Ionut Tomescu a considerat ca nu e cazul sa invite la eveniment ziaristii de la Impartial de Bacau sau de la Ziarul de Garda. „Un organ de presa, al fostului primar, anunta de actiunea in contencios inca din data de 17 martie. Aceasta actiune este legata de interesele personale ale fostului primar Sechelariu si relatia lui cu prefectul”, a spus Stavarache in conferinta, aratand ca nu e prima oara cand prefectul pleaca urechea la dorintele fostului primar Dumitru Sechelariu. Primarul bacauan a anuntat ca ii va face plangere lui Constantin Scripat si va chema corpul de control al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Sute de blocuri sensibile la cutremur

Prefectul tace!

 

Prefectul Constantin Scripat a refuzat sa ofere vreun punct de vedere asupra acestui caz, lasand pe seama instantelor rezolvarea situatiei. Reprezentantii Primariei Bacau, care vor sa duca la bun sfarsit relizarea proiectului european de infrastructura, au de ales intre a pierde timpul in asteptarea unei decizii definitive a instantei sau de a oferi un alt teren societatii Fiald Imobiliare.

 

Presa gaseste raspunsurile prefectului in Desteptarea

 

Un raspuns al prefectului, fata de motivele care l-au facut sa atace in contencios administrativ schimbul de terenuri, il gasim, dupa cum remarca si edilul Romeo Stavarache, in paginile Desteptarii din 17 martie: „Nu pot sa merg mai departe si trebuie sa atac acea hotarare. Primaria nu a putut dovedi daca terenul se afla in domeniul privat al municipiului, conditie fara de care schimbul nu putea fi facut. Le-am dat mai multe termene sa prezinte documentele, au expirat toate si n-au reusit sa faca dovada ca terenul este in domeniul privat”, a declarat Scripat.

 

„Eu am intrat ca paduchele in acest razboi politic”,

 

afirma Laurentiu Ficau, administratorul SC Fiald Imobiliare Bacau.

 

 

 

Reprezentantii SC Fiald  Imobiliare afirma ca au cumparat terenul din spatele fostului supermarchet Fidelio in urma cu cativa ani. La acel moment, cu bani imprumutati din banca, au platit aproximativ 240 de mii de euro, la un pret de aproape 200 de euro metrul patrat. „Eu nu am cumparat terenul ca sa fac schimb si nu eu i-am cautat pe cei de la primarie. Ei au venit la mine. Domnul Mateuta si Leonard Padureanu mi-au propus sa accept schimbul pentru a nu bloca acest proiect european. Fireste ca am acceptat”, afirma Laurentiu Ficau.

Terenul ar fi adus „o compensare” de la Autogara

 

Odata cu acceptarea schimbului, autobuzele si microbuzele care fac transport de calatori in Autogara Bacau ar fi trecut, obligatoriu, pe terenul ce apartine Fiald Imobiliare. Pentru fasia de 620 de metri patrati, ar fi trebuit impusa o noua taxa, care eventual s-ar fi vazut in pretul final al biletelor.„Fireste ca ar fi fost cazul de o compensare. Eu nu as fi avut ce face cu acel teren, dar am acceptat schimbul, ca sa nu blochez proiectul european”, a mai afirmat Laurentiu Ficau.

2 milioane de euro aruncate in pavele/ Primaria Bacau distruge trotuarele noi

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com