Industria pariurilor sportive din Romania

Industria pariurilor sportive reprezinta o ramura importanta in economia tarii noastre in momentul de fata. Fie ca vorbim de pariuri plasate in agentiile stradale, fie de pariuri online e clar ca acest tip de joc de noroc este foarte indragit de catre romani.

In ceea ce priveste gambling-ul, piata din Romania este una foarte atractiva si care are in continuare potential de dezvoltare. Tocmai din acest motiv din ce in ce mai multi operatori din strainatate isi indreapta atentia si catre tara noastra si incep sa se adreseze jucatorilor romani.

Cum s-a dezvoltat industria pariurilor in Romania?

Daca in anii precedenti romanii preferau sa mearga in agentiile de pariuri stradale pentru a juca bilete la pariuri sportive, acum lucrurile s-au schimbat. Tot mai multi pasionati de pariuri se indreapta catre platformele de joc online, deoarece aceste site-uri le ofera o serie de avantaje importante, pe langa comoditatea de care beneficiaza.

In prezent exista zeci de operatori de pariuri sportive licentiati in Romania. Pe site-ul https://top123bet.com/ro/ gasesti topul cu cele bune case de pariuri online in momentul de fata. De asemenea tot acolo poti afla lucrurile pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand alegi un site de pariuri.

Dezvoltarea pariurilor online in Romania este in stransa legatura cu infiintarea ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc). Cu siguranta fara infiintarea acestei institutii industria pariurilor sportive nu ar mai fi fost una atat de puternica in momentul de fata.

Pentru a-ti face o idee, la bugetul de stat se aduna anual peste 600 de milioane de euro provenite din taxele si impozitele aplicate operatorilor de jocuri de noroc. Mai mult decat atat, sumele cresc de la an la an, astfel ca iti poti da seama ca pariurile sportive contribuie din plin la economia tarii noastre.

Cum a schimbat ONJN industria pariurilor sportive?

Infiintarea ONJN a reprezentat practic cel mai important moment in ceea ce priveste gambling-ul in Romania. Inainte de aparitia acestei institutii, jucatorii romani se puteau inregistra si puteau juca pariuri sportive pe orice site de pe internet.

Evident, asta inseamna ca romanii nu plateau niciun fel de taxe si impozite. In schimb practic participarea la jocurile de noroc online nu era reglementata, iar cei care faceau asta se expuneau unor riscuri. De exemplu puteau ramane oricand fara banii din cont si nu aveau cui sa se adreseze, datele personale le puteau fi folosite in diferite scopuri si multe altele.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a fost infiintat in 2013, insa si-a intrat practic in rol in anul 2015. Din acel moment piata jocurilor de noroc online din Romania a fost reglementata, iar romanii se puteau distra 100% legal si in siguranta.

Printre cele mai importante modificari aduse de infiintarea ONJN se numara urmatoarele:

  • Operatorii de jocuri de noroc online care vor sa se adreseze clientilor romani trebuie sa aplice pentru licenta de functionare la ONJN
  • Organizatorii jocurilor trebuie sa puna la dispozitia clientilor un site 100% in limba romana, precum si posibilitatea de a depune, retrage si a juca direct in moneda nationala (RON)
  • Jucatorii sunt obligati sa plateasca taxa 2% la depunere si 1% la retragere (aceste taxe fiind oprite de catre operatorii de jocuri)
  • Jucatorii trebuie sa faca dovada identitatii (prin trimiterea unei copii de pe actul de identitate) in cel mult 30 de zile de la deschiderea contului
  • In cazul unei nedreptati jucatorii se pot adresa catre ONJN pentru solutionarea cazului

Chiar daca la inceput unii jucatori romani au fost nemultumiti de aceste reguli impuse de catre ONJN, in mod special cele privind taxele, ulterior majoritatea au inteles beneficiile aduse de infiintarea acestei institutii.

In primul rand este vorba despre siguranta jucatorilor, care acum pot participa legal la pariuri sportive si la alte jocuri de noroc pe internet. De asemenea, prin taxele percepute operatorilor statul roman aduna anual sume consistente de bani la buget, ceea ce nu poate reprezenta decat un plus.

Taxele pe care trebuie sa le plateasca jucatorii la pariuri online sunt oricum mai mici decat la pariuri offline, asadar in continuare este mult mai profitabil sa pariezi pe internet.

In concluzie, piata pariurilor sportive din Romania s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat in ultimii ani, iar acest lucru se datoreaza in mare masura si infiintarii ONJN. Reglementarea pariurilor online la noi in tara a atras interesul celor mai mari operatori de gambling, astfel ca in ziua de astazi romanii se pot bucura de servicii de cea mai inalta calitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com