Tribunalul Bacau a suspendat autorizatia de construire pentru marketul fostului viceprimar Dragos Luchian, de pe strada Marasesti 100

Vineri, 9 aprilie, magistratii Tribunalului Bacau, care au judecat cererea locatarilor din zona Tic Tac a Bacaului, pentru ”anularea actului emis de autoritati publice locale”, au decis sa suspende autorizatia de construire, dupa ce a fost admisa actiunea unei reclamante.

Partile din proces au termen 5 zile sa faca recurs.

 

Astazi, Tribunalul Bacau a publicat solutia:

”Respinge exceptia prematuritatii invocata de pârâta S.C. Kappa Invest S.R.L. Admite exceptia inadmisibilitatii invocata de pârâti. Respinge cererea de suspendare a executarii Autorizatiei de construire nr. 194/31.08.2020 formulata de reclamantii Popovici Elena, Cascaval Costache, Nechita Georgeta, Cristea Emilia, Nistor Viorel, Melinte Simona, Hutanu Lionora, Susanu Elena, Arvinte Aurel, Solomon Angelica, Puslengher Emilia, Manea Roxana, Grosu Silviu, Iacob Romeo, Alexa Teofil, Gheorghiu Eugen, Draguleasa Niculae, Adam Maria, Ionescu Eftimie, Asande Cristina, Gondos Emil, Merticaru Mariana, Coca Maria, Fuioaga Ioan, Fartade Ana, Marandoiu Valentina, Hanganu Neculai, Dumitru Doina în contradictoriu cu pârâtii Primarul Municipiului Bacau si S.C. Kappa Invest S.R.L. ca inadmisibila, pentru neîndeplinirea procedurii prealabile. Admite cererea formulata de reclamanta Ciuchi Ana în contradictoriu cu pârâtii Primarul Municipiului Bacau si S.C. Kappa Invest S.R.L. Dispune suspendarea executarii Autorizatiei de construire nr. 194/31.08.2020 emisa de pârâtul Primarul Municipiului Bacau în favoarea pârâtei S.C. Kappa Invest S.R.L., pâna la solutionarea actiunii în anulare. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cale de atac ce se depune la Tribunalul Bacau, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata în conditiile art.396 alin.2 Cod procedura civila, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei, azi 09.04.2021.
Document: Hotarâre  293/2021  09.04.2021”

Afacerea imobiliara din zona Tic Tac a iesit la iveala in timpul fostei administratii, cand proprietarul terenului (o ruda a fostului viceprimar Dragos Luchian) a primit autorizatie sa taie mai multi copaci, printre care si nuci, lasandu-i pe locatarii din imprejurimi fara o zona verde. Acesta a fost si momentul in care s-a creat prima ruptura intre consilierii locali social democrati, care au sustinut demersul locatarilor si primarul Cosmin Necula.

In ciuda protestelor, terenul a fost imprejmuit. Initial, dezvoltatorul de la Kappa Invest isi anuntase, prin cererea facuta catre primarie, intentia de a deschide aici un KFC Drive dar apoi s-a razgandit si intre timp, dupa emiterea autorizatiei de construire, in data de 31 august 2020, s-a apucat de ridicat o constructie pentru un Penny Market.

Prin solutia data astazi de magistrati, suspendarea autorizatiei este in vigoare pana la solutionarea actiunii in anulare (a autorizatiei de constructie). Partile din proces au termen 5 zile sa faca recurs.

 


Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Un comentariu

  1. Okeygorandom https://www.google.com/ spune:

    Steven Adler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com