A început Simpozionul National de Estetica (Galerie foto)

În perioada 21-23 noiembrie, Bacaul este gazda Simpozionului National de Estetica, manifestare academica care a ajuns deja la editia a 18-a. Evenimentul este  organizat de Centrul de Cultura „George Apostu“ în parteneriat cu Universitatea „George Bacovia“, dar si cu sprijinul financiar al Primariei si Consiliului Judetean Bacau.  Prima zi a simpozionului a avut loc la Centrul de Cultura „George Apostu“ din Bacau, în prezenta unor academicieni din Bucuresti si Iasi dar si a unor reputati scriitori bacauani. Seara culturala a fost moderata de actorul Geo Popa, directorul Centrului International de Cultura „George Apostu“ din Bacau. Au luat parte academicianii Alexandru Boboc si Alexandru Surdu dar si profesorii universitari Marin Aiftinca, Stefan Cazimir, Petru Bejan, Stefan Oprea, Constantin Dram si Stefan Munteanu. Au fost lansate mai multe carti, prezentate în maniera dubla, atât de autor, cât si de prefatator, de regula din mediul academic. Alexandru Surdu a lansat în Bacau Filosofia pentadica ll. Teoria subsistentei, lucrare aparuta la Editura Academiei Romane. Prezentarea cartii a fost facuta de academicianul Alexandru Boboc. La rîndul lui, Alexandru Boboc a adus în cadrul Simpozionului de Estetica noua lucrare: Filosofie romaneasca. Studii istorico-filosofice, aparuta tot la Editura Academiei, carte explicitata de profesorul univ. dr. Marin Aiftinca. Au mai fost prezentate lucrarile profesorilor Grigore Smeu, Marin Aiftinca, Stefan Oprea, Petru Bejan dar si a cunoscutului om de cultura bacauan Gheorghe Iorga. Profesorul Iorga, un pasionat al literaturii si culturii persane în particular dar si a celei orientale a scos de la tipar noua sa carte: Rândunica din nasul lui Buddha.Excelentul volum a fost prezentat schematic de profesorul universitar dr. Constantin Dram.

Simpozionul National de Estetica continuat si astazi. La Universitatea „George Bacovia“, de la ora 10.30, a avut loc prima sesiune a Conferintei Nationale de Estetica: „Arta si comunicarea prin arta”. Dupa amiaza, de la ora 17.00, la Centrul de Cultura „George Apostu“ vor avea loc vernisajul expozitiei de sculptura si lansarea albumului de arta semnat de Mircea Roman-“Magazia”.

Ultima zi a Simpozionului National de Estetica-„Arta si comunicarea prin arta“ se anunta cel putin la fel de interesanta. De la ora 10.30, la Inspectoratul Scolar al judetuluiBacau, in sala de conferinte, se va desfasura cea de-a doua serie a comunicarilor academice. Iar dupa amiaza, in Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora“ Bacau, de la ora 17.30 va avea loc decernarea diplomelor de excelenta si premiilor Centrului de Cultura „George Apostu“. Intregul eveniment se va incheia cu un concert de gala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com