In premiera: „Targ de Obiecte Bisericesti”

La Central Plaza din Bacau se desfasoara concomitent trei evenimente expozitionale. Este vorba de Targul de Paste, Targul de Obiecte Bisericesti si Targul de Turism, organizate de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bacau. Peste o suta de expozanti din toata tara expun confectii, incaltaminte, accesorii ?.a.

 

Pentru cei evlaviosi exista mai multe standuri de unde pot fi cumparate icoane, haine preotesti sau chiar clopote. Targul de Obiecte Bisericesti este organizat in parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.

 

In binecuvantarea rostita pentru acest targ, episcopul vicar dr. Ioachim Bacauanul remarca:

„Editia din anul acesta, care se va desfasura inte 30 martie si 3 aprilie are o conotatie a?arte, intrucat se organizeaza intr-o perioada liturgica speciala din anul bisericesc, Postul Sfintelor Pasti. In aceasta perioada, preotii si credinciosii bisericii noastre se angajeaza, mai mult ca oricand, la implinirea virtutilor crestine, iar aceasta se concretizeaza si prin oferirea de carti, obiecte de cult, vesminte icoane pentru dotarea bisericilor, infrumusetarea caselor semenilor lor, imbogatirea cunostintelor duhovnicesti ale credinciosilor care aspira catre asemanarea cu Dumnezeu”.

 

Despre editia inaugurala a Targului de Obiecte Bisericesti a vorbit si directorul CCI Bacau, Mihai Tulbure: „Poporul roman a concentrat in obiectele bisericesti principalele informtii depre viata congregatiilor, situatia satelor, situatia educatiei, viat interna a satului, relatia dintre stat si biserica. Editia inaugurala a manifestarii Targ de Obiecte Bisericesti, care prezinta prilejul prin care ierarhii, preotii, monahii, dar si credinciosii se intalnesc cu artizanii pretioaselor obiecte de cult, gasind calea de comunicare in atmosfera prilejuita de apropierea Sarbatorilor Sfintelor Pasti”.

 

Deasemeni, firmele de turism, venite din toata tara, isi prezinta oferta pe acest an, dar si promotiile de Paste.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com