Ilie Bîrzu putea fi… candidatul PNL, la alegerile din 2016, pentru Primaria Bacau

Ilie Birzu

Ilie Bîrzu, care are o experienta de peste 20 de ani in administratie, ca si consilier local, putea fi candidatul Partidului National Liberal, la Primaria Bacau, la alegerile din 2016.

Surse din cadrul partidului afirma ca la ultima sedinta, care s-a desfasurat la sfarsitul acestei saptamani, au fost prezentate datele preliminare ale sondajului ( „studiului sociologic“) comandat de partid.

Pe primul loc, la diferenta foarte mica de Ilie Bîrzu, s-a situat senatorul Dragos Luchian.

Viceprimarii Radu Ababei si Vasile Tescaru (care nu au avut niciodata intentia de a candida si de a-si face campanie) dar si PDL-istii, deveniti liberali prin absorbtie, Tudorita Lungu, Vasile Dragusanu si Petrica Mihaila au luat un scor modic, intre 1 si 5%, spun surse din PNL Bacau.

Ilie Bîrzu putea fi viceprimar de vreo doua ori, prin 2008 si 2011, putea fi candidat pentru Parlamentul Romaniei, in 2012…Desi a muncit mult pentru partid, vicepresedintele Organizatiei Judetene a PNL a fost lasat pe acelasi loc, de consilier local. Nu a cerut, vocal, niciodata mai mult, a asteptat ca partidul sa-i fie recunoscator.Ilie Birzu

Desemnat drept cel mai activ politician local de catre un ONG, prezent la orice manifestare din Bacau (politica, culturala, educationala, religioasa, la  inaugurari, inceput de an scolar, inmormantari, etc) Ilie Birzu a contribuit la imaginea partidului si la procentele obtinute la ultimile alegeri. Cu un discurs moderat, Ilie Birzu si-a castigat simpatia intre cadrele  didactice (Premiile Eurocivica), printre preoti dar si in randul asociatiilor de proprietari.Ilie Bîrzu Maternitate (1)

Cel mai longeviv ales local din Bacau pare sa-si continuie drumul, neperturbat, in Consiliul Local.

PNL Bacau, condus in acest moment de grupul de parlamentari din jurul senatorului Dragos Luchian, (Viorica Marcu, Lucian Ciubotaru, Ionel Palar) si-a ales candidatul la alegerile locale din 2016.

In scurt timp vor fi prezentate „rezultatele oficiale“.

Dragos Luchian, fost viceprimar al administratiei Romeo Stavarache, va trebui sa-i convinga pe bacauani de ce trebuie sa voteze cu aceeasi echipa care a condus Bacaul in ultimii 12 ani.Dragos Luchian si Vasile Tescaru

3 Comentarii

  1. NEAGU COSTICA spune:

    Buna ziua,

    Voi sustine pentru functia de primar a-l Bacaului formula cea mai competenta,asa cum a fost si formula lui Romeo Stavarache care am votato pana acum de fiecare data….Doresc succes tuturor candidatilor…Cu stima Ing.Costica Neagu..

  2. ONG spune:

    Putin cam exagerata prezentarea, in sensul laudelor, dealtfel meritate la adresa „dinozaurului politic” Ilie Barzu, un supravietuitor al mai multor administratii dar si un profitor al mai multor administratii in acelasi timp. In ceea ce priveste potentialul politic comparativ cu senatorul Luchian este distaanta mare. Luchian are anvergura de primar european iar Barzu este recomandat sa priveasca, meritat, la un mandat de viceprimar in echipa lui Luchian. Mai mult de atat e prea mult, parerea noastra. Succes liberalilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com