„Ierusalim. Biografia unui oras“

Lucrarea lui Simon Sebag Montefiore-„Ierusalim.Biografia unui oras“ este una din cartile de referinta, care trateaza complex despre cel mai fierbinte punct de pe planeta. Cartea este deja un best seller si a fost tradusa de curand, in limba romana, de Editura Trei. Consultant de specialitate al lucrarii a fost Adrian Cioroianu, iar traducerea din limba engleza a fost asigurata de Luminita Gavrila Cioroianu, Smaranda Nistor si Constantin Dumitru Palcus. Lucrarea are 566 de pagini si costa 79 de lei.

Magia Ierusalimului este descrisa magistral inca din prefata: „Este un oras de un asa rafinament, incat in literatura ebraica sacra se vorbeste despre el la genul feminin-o femeie senzuala, plina de viata, intodeauna frumoasa, dar uneori desfranata, alteori printesa ranita si parasita de iubitii ei. Ierusalimul este casa unui Dumnezeu unic, capitala a doua popoare, templul a trei religii si singurul oras care exista in doua locuri-in cer si pe pamant: gratia sa terestra extraordinara nu este nimic in comparatie cu gloria sa celesta…“

Primele pagini si prefata pot fi citite pe site-ul Editurii Trei!

„Absolut spectaculoasa. O carte minunata.” – Bill Clinton

„Un portret amplu si uluitor al Ierusalimului. O lectura irezistibila de la prima la ultima pagina.” – The Sunday Times

„Istoria Ierusalimului, alcatuita de Montefiore, este rodul imbinarii dintre pasiune si eruditie. O realizare impresionanta.” – The Independent

„Probabil ca exista un Ierusalim ceresc; insa cu singuranta exista unul terestru. Meritul cel mai de seama al acestei carti este faptul ca reuseste sa le adune pe amandoua intr-o biografie monumentala.” – The Daily Telegraph

„Ierusalimul este orasul universal, capitala a doua popoare, sanctuarul a trei religii; este trofeul ravnit de trei imperii, locul Judecatii de Apoi si campul de batalie al ciocnirii de astazi dintre civilizatii“, se arata in excelenta prefata a lucrarii Ierusalim. Biografia unui oras“.

De la regele David la Barack Obama, de la nasterea iudaismului, crestinismului si islamismului la conflictul palestiniano-israelian s-au scurs 3.000 de ani de credinta, masacre, fanatism si coexistenta a mai multor religii. Cum a devenit orasul acesta mic si indepartat Orasul Sfant, „centrul lumii” si, in prezent, cheia pacii in Orientul Mijlociu?

Cititi povestea celui mai fascinant oras din lume: o istorie construita din date si anecdote picante, relatata de unul dintre cei mai importanti istorici ai prezentului.

Personalitatile care si-au lasat amprenta asupra orasului sunt numeroase: de la Solomon, Saladin si Suleiman Magnificul la Cleopatra, Caligula si Churchill; de la Abraham la Iisus si Mahomed; de la figurile lumii antice – regina Isabela, Nabucodonosor, Irod si Nero la numele cu rezonanta ale timpurilor moderne – Kaiser, Disraeli, Mark Twain, Rasputin si Printul Lawrence al Arabiei. Regi, imparati, profeti, poeti, sfinti, cuceritori si femei usoare… Biografia Ierusalimului se scrie prin razboaie, lupte sangeroase pentru putere, atrocitati comise in numele credintei sau idile fulgeratoare…

Cercetand asiduu arhivele si bazandu-se pe descoperiri recente, pe documentele propriei familii si pe munca sa de o viata, Montefiore reveleaza esenta sacrului si a misticismului, a identitatii si a puterii intr-o cronica unica a orasului despre care multi cred ca va fi locul unde va veni Apocalipsa. Asa s-a nascut singurul oras care exista de doua ori – in cer si pe pamant.

Simon Sebag Montefiore este istoric si scriitor, iar lucrarile lui au fost traduse in 35 de limbi. S-a nascut si a studiat istoria la Cambridge. A scris pentru The Sunday Times, The Spectator, The Daily Telegraph, The Daily Mail din Marea Britanie si The New York Review of Books, The New Republic, The New York Times din USA. A publicat mai multe carti: Catherine the Great and Potemkin, Stalin: The Court of the Red Tsar (recompensata cu History Book of the Year Prize decernat de British Book Awards), Young Stalin (Costa Biography Award in UK, precum si Le Grand Prix de la Biographie Politique in Franta sau Kreisky Prize for Political Literature in Austria).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com