Gropile din Bacau vor fi astupate in campania electorala cu 5 milioane de lei

Primaria Bacau va astupa gropile din asfalt chiar in campania electorala. In perioada mai- iunie, strazile noi din Bacau, dar pline de gropi, vor primi o „imbracaminte asfaltica“. Autoritatile bacauane au calculat suprafata de gropi de pe strazile din municipiu la 156 250 de metri patrati, pe care le vor astupa temporar, in perioada alegerilo. Pentru aceasta lucrare au alocat 5 milioane de lei (1, 144 milioane de euro).

Administratia Stavarache se pune la treaba, adica la cheltuit bani frumosi din bugetul local, pentru reabilitarea unor strazi din municipiu. Intre 2 mai si 12 iulie, masinile unei firme apropiate administratiei bacauane vor pune bitum si pietris in gropile din Bacau. In momentul de fata, cererea de oferta este in analiza, urmand ca pe 2 mai sa fie facut public numele castigatorului.

Primaria Bacau a dat anuntul si cererea de participare pe 27 martie. Edilii au lasat doar doua saptamani de pregatire a actelor si utilajelor societatilor care puteau sa se inscrie in cursa. Pe 12 aprilie a fost stabilit termenul limita de depunere a ofertelor. Totodata s-au impus conditii in caietele de sarcini care sa restrictioneze accesul oricarui constructor.

Garantia de participare este de 100 de mii de lei, iar cel care contesta atribuirea contractului (incheiat in urma cererei de oferta) va fi sanctionat cu 8060 de lei, daca CNSC va da o solutie negativa. Potrivit administratiei Stavarache, pentru acoperirea gropilor este nevoie de o masina de frezat tip Wirtgen, sau echivalent; repartizator finisor mixturi asfaltice 92 CP; compactor static autopropulsat 8 – 14 to; perie mecanica pentru curatat drumuri actionata electric 6 CP.

Ceea ce lasa si mai mult constructorul la mana administratiei bacauane este garantia de buna executare a lucrarilor, stabilita la 10% din valoarea contractului, adica 500 de mii de lei. Specialistii administratiei bacauane vor numara cati metri patrati de gropi au fost astupati si daca lucrarea a fost facuta bine. Daca vor vedea sau nu anumite nereguli costa jumatate de milion de lei, care fie va ramane in bugetul local, fie in buzunarele unora. Dealtfel, gropile care urmeaza sa fie asupate sunt cauzate tot de aceste garantii de buna executare, care au fost platite de municipalitate firmelor care au realizat lucrarile de infrastructura rutiera.

 Bacaul are 15,6 hectare de gropi

Reabilitarea electorala a strazilor din Bacau

 Caravana Anticoruptie la Primaria Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com