Hram la Biserica Sf. Apostol si Evanghelist Ioan din Magura

Miercuri, 8 mai, in comuna bacauana Magura va fi sarbatoare. 40 de preoti si peste  o mie de enoriasi sunt asteptati de la ora 9.00, la Crucea bisericii Sf Apostol si Evanghelist din Magura a fost plimbata pe ulitele satului Preotul Radu Grigoras la Hramul din 2009, odata cu atestarea a 600 de ani la Maguraslujba care va avea loc la Biserica Sf. Apostol si Eganghelist Ioan, unde este preot paroh Radu Florin Grigoras. Biserica care se construieste in Magura este cea mai mare realizata in mediul rural, in judetul Bacau, si masoara aproximativ 50 de metri lungime dar si inaltime, la turla.

La importantul eveniment religios va sluji PS Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, insotit de preotii mai multor parohii din Bacau dar si calugari. Si de aceasta data, nu vor lipsi nici oamenii politici, care au case in zona rezidentiala a comunei Magura. Dupa slujba religioasa va fi slujita o troita dar si crucile.

La final, elevii din comuna, condusi de directorul Scolii 1 din Magura, Carmen Dumenco, vor sustine un spectacol. Apoi, toata suflarea venita la eveniment este chemata la o agapa, unde nu vor lipsi bucatele specifice Sarbatorilor Pascale (oua, cozonac, pasca, sarmale s.a.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com