„Holocaustul din Romania, intre reprezentare muzeografica si disciplina de invatamant”

În intervalul 15 – 19 iunie 2011, la invitatia Institutului Cultural Român de la Tel Aviv si a Organizatiei Unitare a Originarilor din România (A.M.I.R.), directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, profesorul Gabriel Stan s-a deplasat în Israel pentru a participa la conferinta cu tema: „Holocaustul din România, între reprezentare muzeografica si disciplina de învatamânt”.

 

Cu aceasta ocazie el a sustinut prelegerea „Aspecte ale Holocaustului. Între disciplina academica si istoria povestita în muzee”. Alte interventii au fost asigurate de dr. Gina Pana, directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, de dr. Radu Ioanid, directorul Departamentului de programe arhivistice internationale al U.S.H.M.M., Washington DC, de Adina Babes, cercetator la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” si de Richard Armonn, presedintele Organizatiei Unitare a Originarilor din România (A.M.I.R.).

 

Activitatea a fost onorata de prezenta E.S. Edward Iosiper, ambasadorul României în Israel si de peste 100 de participanti, în marea lor majoritate evrei originari din România, stabiliti în Israel. În ultimii sapte ani Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost implicata direct în organizarea unor activitati cu caracter educational si civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminarii, intolerantei, rasismului, xenofobiei si antisemitismului.

 

Remarcam faptul ca odata cu celebrarea a 53 de ani de cooperare si dezvoltare internationala a Israelului si evidentiind programele educationale referitoare la rasism, xenofobie, antisemitism, extrem-nationalism, intoleranta religioasa, anti-islamism si anti-americanism, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a fost felicitata de Ministerul Afacerilor Externe al Israelului, prin Ambasada Statului Israel la Bucuresti. „Permanent am militat pentru dezvoltarea unor proiecte care sa contribuie într-o maniera plenara la afirmarea internationala a noului mediu educational din România. Onorat fiind de aceasta invitatie,  nu pot decât sa-mi exprim satisfactia ca si cu aceasta ocazie programele noastre primesc confirmari importante, care întaresc colaborarea dintre România si Israel.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic Bacau.

„Fata din sala de disectie” la Comunitatea Evreilor din Bacau

124 de colegii vor colabora cu liceele din Israel

Elevii si profesorii bacauani, despre relatiile romano- israeliene

Gabriel Stan, invitat de ambasadorul Dan Ben Eliezer la aniversarea Israelului

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com