“Hocheiul te învata sa te ridici imediat ce ai cazut”

Scris de Tatiana Scurtu Munteanu

Dupa calificarea în Superliga de hochei la categoria U14 si obtinerea unor rezultate deosebit de frumoase în Campionatul Austriei din acest sezon, Gladiatorii de la Clubul Sportiv Dunarea Galati continua pregatirea specifica si la celelalte categorii de vârsta, depasind piedicile de natura administrativa sau financiara. Turneul al doilea din Campionatul National de juniori U13 al Austriei  s-a încheiat pentru Gladiators Dunarea Galati cu un real succes, acestia lasându-i pe adversarii lor fara cuvinte si fara drept de apel. Din 8 meciuri disputate, 6 au fost câstigate de galateni fara nicio ezitare. Copiii nostri s-au daruit si au reusit performanta de a se mentine în forma si de a face fata celor doua saptamâni de deplasare, alaturi de aceeasi echipa extraordinara de tehnicieni si sustinatori.

Deoarece acum sunt în perioada de pregatire pentru urmatoarele etape competitionale, Gladiatorii sunt obligati sa se organizeze de unii singuri si sa-si programeze cât mai multe meciuri de verificare si de întretinere a formei sportive.

Promenada Mall Braila a gazduit sâmbata, 8 decembrie 2012, un meci amical de hochei pe gheata între echipele de juniori U10 din Galati si Buzau. Gladiatorii din Galati, unii dintre ei doar de câteva saptamâni pe gheata, dar si buzoienii au aratat curaj si pasiune pentru sportul numit de antrenorul galatean Cristi Munteanu  “sah-viteza”, care face si în acest sezon selectie printre copiii cu vârste cuprinse între 5-7 ani, atât în Galati cât si în Braila, cu certitudinea ca “hocheiul te învata sa te ridici imediat ce ai cazut, nu-ti da timp de gândire si nici posibilitatea de a simula. Asa e si în viata.”

La o temperatura de 18-20 de grade, cu o galerie de invidiat, formata din parintii si apropiatii copiilor prezenti, echipele au jucat timp de doua ore în linii de câte 3, prin amabilitatea doamnei Geanina Grigore, administratorul micului patinoar, care, l-a sfârsitul meciului, i-a si recompensat pe sportivi cu dulciuri oferite de Carrefour. “Copiii au nevoie de factori care sa-i stimuleze sa practice si sa continue acest sport. În afara de antrenamente variate sunt necesare si  multe meciuri”, spune antrenorul Cristi Munteanu, iar daca la Galati nu se gaseste bunavointa si sprijin, patinoarul din incinta mall-ului brailean este suficient pentru primii ani de initiere în hocheiul pe gheata.

Urmatoarea întâlnire a celor doua echipe este programata pe data de 22 decembrie, la ora 9.00, competitie premergatoare celor din Campionatul National de Juniori U10, prima etapa din cadrul caruia va avea loc la Tg. Secuiesc, în perioada 27-28.12.2012, iar Gladiatorii de la U12 vor fi prezenti în zilele de 14 si 15 decembrie la Bucuresti, pe patinoarul M. Flamaropol, alaturi de o echipa din Brasov si trei din Bucuresti, pentru primele lor meciuri din acest sezon.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com