„Hawaiian Luau”/ Directorul CCD invitat la Ziua SUA

La invitatia ambasadorului american Mark Gitenstein, profesorul bacauan Gabriel Stan va participa luni, 4 iulie, la manifestarile Zilei Nationale a SUA. In acest an ele se vor desfasura sub motto-ul: „Hawaiian Luau”. Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale si educationale reprezentative, prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.

„În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacau” si a Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, deoarece o buna functionare a acestora permite accesul nemijlocit al elevilor si cadrelor didactice la diferite programe educationale, civice si culturale americane. De asemenea, ne gândim sa initiem câteva proiecte educationale de anvergura, care îsi propun promovarea educatiei împotriva urii, dar si a tolerantei si reconcilierii, combaterea traficului de fiinte umane si a discriminarii în scoli. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifesta fata de C.C.D. Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii.” , ne-a precizat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com