Gradinita si scoala de vara pentru copii din Darmanesti

In perioada 16 august-3 septembrie, la Gradinita Nr. 1 Darmanesti – Centrul de Documentare si Informare „Al. I. Cuza” Darmanesti, va avea loc „Gradinita si scoala de vara pentru copii înalt abilitati”. Manifestarea se adreseaza unui grup de 30 de copii prescolari si scolari înalt abilitati, care fac fata cu succes cerintelor unei gradinite si scoli cu program normal. „Actiunea a fost initiata cu scopul de a stimula copii cu performate de a–i  identifica, de a întocmi programe diferentiate si / sau servicii suplimentare, fata de cele oferite în gradinita si scoala obisnuita, de a-i motiva pentru frecventarea gradinitei si scolii de vara, dar si cu scopul antrenarii tuturor factorilor care apartin comunitatii locale, în acest proiect educational”, a spus Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic din Bacau. Totodata gradinita si scoala de vara îsi propun respectarea principalelor caracteristici ale personalitatii copiilor, încurajarea si afirmarea talentelor, prin parcurgerea unui curriculum îmbogatit, structurat pe domenii, pe niveluri, pe grade de dificultate, dar si eliminarea sincopelor în educatia si instructia copiilor pe timpul verii. De asemenea, se urmareste educarea copiilor în sensul asimilarii elementelor de baza ale principalelor limbaje neconventionale (scris, citit, calcul matematic), stimularea acestora în vederea cunoasterii si stapânirii mediului apropiat, a potentialului creativ, a intuitiei si imaginatiei acestuia, precum si  formarea motivarii pentru învatare, considerata ca activitate sociala. Proiectele tematice si optionale ale gradinitei si scolii de vara sunt:

–          gradinita, scoala si familia – abandonul scolar;

–          micii ecologisti – prietenii naturii;

–          darurile naturii;

–          prietenul meu calculatorul;

–          program de învatare a limbii engleze si franceze;

–          educatie rutiera, educatie pentru viata;

–          grafica si pictura – fantezie si culoare;

–          sa scriem frumos;

–          lumea povestilor;

–          calatorie imaginara prin tara mea;

–          sanatatea se pastreaza cu dintii.

Pe parcursul a doua saptamâni gradinita si scoala de vara au un program de activitate diversificat, atractiv si flexibil, construit pe un curriculum la decizia acestora, cu scopul sensibilizarii copiilor înalt abilitati, dar si a parintilor. Activitatea este centrata pe copii si se desfasoara cu suportul unor proiecte tematice atractive cu competente sporite, care stimuleaza comunicarea, jocul interactiv, cunoasterea, autocunoasterea si creativitatea. Totodata ele au menirea de a promova un mediu stimulativ si integrativ, încurajând explorarea si investigarea independenta la nivelul prescolarilor. Se respecta nevoia de joc, de miscare, de relaxare a copiilor, dar si ritmul si potentialul fiecarui copil. Astfel se poate adapta un demers educational, conform abilitatilor copiilor, valorificându-se totodata potentialul intelectual si motivational, intrinsec lor. „Este o buna ocazie pentru noi, în calitate de coordonatori ai unui proiect educativ specific vacantei de vara, sa ne implicam  în desfasurarea unor activitati cu caracter extracurricular. În acest context  încercam sa cunoastem cât mai bine preocuparile tuturor colegilor nostri, mai ales a celor din din judet, care coordoneaza Centre de Documentare si Informare”, ne-a declarat  Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Evenimentul se desfasoara sub coordonarea Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 3 Darmanesti, Gradinita Nr. 3 Darmanesti – Centrul de Documentare si Informare „Al. I. Cuza” Darmanesti, în parteneriat cu Scoala cu Clasele I – VIII Nr. 2, Gradinitele Nr. 1, 2 si 4 Darmanesti, Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini Darmanesti, Primaria si Consiliul local Darmanesti, Politia Orasului Darmanesti, Congregatia „Surorile Carmelitane” ale Sfintei Tereza – Torino si cu Parohia Romano – Catolica Darmanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com