Gala Societatii Civile 2021. Proiectele pot fi depuse pâna pe 20 mai

Asociatii, fundatii, grupuri de initiativa sau persoane fizice cu initiativa civica sunt invitate începând de astazi sa-si inscrie proiectele la editia cu numarul XIX a Galei Societatii Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din România.

Perioada de înscrieri se desfasoara între 8 aprilie si 20 mai, ora 17:00.

La fel ca anul trecut, competitia este structurata în patru categorii si 16 sectiuni: Categoria A: Educatie, Învatamânt, Cercetare, Arta si Cultura, Apararea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic si Participare publica, Sanatate, Incluziune sociala, Servicii de Asistenta sociala, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala; Categoria B: Proiecte si campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret; Categoria C: Programe, Initiative Cetatenesti si Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D // Premii Speciale: Premiul Special Organizatia NEW ENTRY si Premiul Special pentru INOVATIE. 

În sectiunea Initiative Cetatenesti vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competitiei de catre grupuri de initiativa (constituite informal) sau persoane fizice, iar în sectiunea Premiul Special Organizatia NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societatii Civile de catre organizatiile care au cel mult 3 ani de la înfiintare (ianuarie 2018).

Singura sectiune din cadrul competitiei în care pot fi înscrise campanii de catre orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de initiativa sau persoane fizice, este Campanii de comunicare pe teme sociale. Sunt acceptate înscrieri si din partea agentiilor de comunicare, companiilor sau institutiilor publice.

Înscrierea în competitie se realizeaza exclusiv online, accesând site-ul Galei Societatii Civile si urmând pasii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesara crearea unui cont pe site. Dupa activare, utilizatorii trebuie sa se logheze si sa acceseze sectiunea Competitie – Înscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competitie.

Pentru mai multe detalii consultati Regulamentul, Ghidul de înscriere si descrierea sectiunilor disponibile pe site.

 

Dupa încheierea perioadei de înscriere, proiectele vor fi validate de echipa de organizare, urmând ca lista proiectelor acceptate în competitia de anul acesta sa fie afisate pe site-ul Galei Societatii Civile pe data de 21 iunie 2021.

 

Calendarul complet al competitiei poate fi consultat aici.

 

Proiectele validate vor fi evaluate de un juriu format din peste 40 de specialisti în implementarea si evaluarea proiectelor, sociologi, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului privat, consultanti în CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs.

 

Gala Societatii Civile a premiat, în cele 18 editii de pâna acum, peste 790 de initiative care au adus schimbari pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România si în viitorul sau. La editia din 2020, Marele Premiu al Galei Societatii Civile a fost acordat initiativei Fiecare Copil Conteaza, un proiect al organizatiei Salvati Copiii România, înscris în sectiunea „Sanatate”.

Despre Gala Societatii Civile

Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din România. Initiata în anul 2002, Gala Societatii Civile are ca misiune recunoasterea tuturor initiativelor luate pentru îmbunatatirea vietii într-o comunitate, promovarea si premierea spiritului civic si a responsabilitatii sociale în România.

 

Gala Societatii Civile este un proiect THE INSTITUTE.

 

Pentru mai multe informatii despre Gala Societatii Civile 2021, vizitati www.galasocietatiicivile.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com