Gabriel Stan, invitat la „U.S. Election Night 2012”

Profesorul bacauan Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, a fost invitat de ambasadorul S.U.A. la Bucuresti, Mark H. Gitenstein, sa participe la un eveniment special:„U.S. Election Night 2012”. Directorul bacauan va face o noapte alba alaturi de oficialii Ambasadei SUA, cu ocazia alegerilor prezidentiale din America, în noaptea dintre 6 si 7 noiembrie a.c.

O data la patru ani, în prima decada a lunii noiembrie, în S.U.A., au loc alegerile generale pentru presedinte. Înainte de aceste alegeri generale, statele federale organizeaza alegeri primare, sau întruniri pre-electorale, pentru a-si alege delegatii la conventiile nationale de nominalizare, în cadrul carora sunt selectati candidatii partidelor. Alegerile primare statale individuale si întrevederile separate au loc în intrevalul ianuarie -iulie, fiind urmate de conventiile nationale din iulie, august, sau septembrie.

 

Si in acest an, ambasadorul va sustine un speech, referitor la sistemul si procesul electoral din Statele Unite, astfel, dorind sa evidentieze  particularitatile democratiei  americane.  Apoi, dezbaterile nocturne vor fi întretinute de experti de seama ai procesului electoral de peste Ocean.

Casa Corpului Didactic Bacau promoveaza, de mai mult de opt ani, în parteneriat cu Ambasada S.U.A., un set de programe civice,  culturale si educationale reprezentative, prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului. O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucuresti, fiind considerate proiecte de succes.

Un merit deosebit pentru realizarea parteneriatelor cu Ambasada SUA si Ambasada Israelului  ii revine profesorului de istorie bacauan Gabriel Stan. „În luna decembrie a acestui an, cu sprijinul americanilor, vom demara un proiect educational de anvergura, care îsi propune promovarea educatiei împotriva urii, dar si a tolerantei si reconcilierii. Intitulat „Teaching Civic Concepts and Culture Through English”, programul este destinat cadrelor didactice calificate, care predau limba engleza, desfasurându-se, în judetele Bacau si Covasna. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifesta fata de C.C.D. Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam acest  parteneriat.” , ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com