Conferinta pe teme de familie “Marriage Tune-Up” in Palm Springs, California

Articol scris de Claudia Cîrcu

Palm Springs este un oras-statiune în Riverside County, California, situat la 179 km de Los Angeles, 219 km de San Diego

si 433 km de  Phoenix, Arizona. Orasul are unele din cele mai renumite terenuri de golf; totodata, întrucât urbea se bucura de un superb peisaj si o clima placuta, aici se practica înot, tenis, calarie, ciclism si se fac drumetii în desertul din apropiere si în zonele montane. Palm Springs este unul dintre cele noua orase adiacente care alcatuiesc  zona numita Valea Coachella.  Palm Springs este cunoscut sub numele de „locul de joaca al stelelor”, fiind situat la poalele unuia dintre cele mai maiestuoase vârfuri ale muntilor din sudul Californiei.
Aici, în aceasta frumoasa statiune din California, a avut loc în perioada 19-21 octombrie 2012, un eveniment extraordinar de bine pregatit din punct de vedere spiritual si organizatoric – Conferinta de familie a Bisericilor “Agape” din trei state. Evenimentul a fost organizat de biserica Agape din Yorba Linda, California,  împreuna cu biserica Agape din Phoenix, Arizona si biserica Agape din Portland, Oregon. Evenimentul s-a desfasurat într-o sala frumoasa, înalta si încapatoare din hotelul Westin Mission Hills.  Au participat un numar impresionant de persoane – aproximativ 200.
Întâlnirea de vineri seara a început  cu lauda si închinare, participantii fiind condusi de Petrisor Bodea de la biserica Agape din California, urmata de rugaciune, rostita de Marian Condrat, pastorul bisericii  Elim din Tacoma, Washington.
 Primul  subiect de vineri seara, „Învatând sa iubim diferentele lasate de Dumnezeu!”, a fost adus în atentia celor de fata de pastorul Crinisor Stefan. A urmat o scurta pauza, dupa care pastorul Petrica Lascau a prezentat cel de al doilea subiect al serii, cu titlul „Armonia în familie!”  Întâlnirea s-a încheiat cu o sceneta interpretata cu profesionalism de Virgil si Luiza Chis – Agape California, dupa care a urmat rugaciunea de încheiere, cu pastorul Sandu Simon – Agape, Arizona.
Ziua de sâmbata a fost plina de soare, cu cer senin si o vreme perfecta pentru ca fiecare sa se relaxeze asa cum doreste. La ora 6.30 a avut loc deschiderea urmatoarelor 3 sesiuni din cadrul conferintei. Dupa lauda si închinare, cei prezenti ne-am unit în rugaciune cu pastorul Alexandru Danciu – Agape, California. Prima tema a serii, „Relatia Parinte – Adolescent”, a fost înfatisata publicului de pastorul Avram Berghiano – Agape, Portland. Dupa o scurta pauza, cu o sceneta intitulata „Classic Miles”, bine pregatita  si plina de umor, si-au facut aparitia Luiza si Virgil Chis împreuna cu Cristi Chirtes, care ne-au  impresionat prin talentul lor. Urmatorul subiect, „Intimitatea Sexuala”, i-a apartinut pastorului Crinisor Stefan, dupa care fratele Marian Condrat  ne-a facut o  surpriza foarte frumoasa cu ocazia zilei de nastere a sotiei lui. Nu a lipsit rasfatul cu câte o amandina delicioasa, ocazie cu care ne-am împartasit unii altora impresii despre Conferinta. Ultima tema de la aceasta conferinta: „Altarul familiei”, ne-a fost oferita de pastorul Petrica Lascau – Agape, Arizona. Toate sesiunile au fost foarte bine alcatuite, fiind binecuvântati de Domnul cu o învatatura sanatoasa, bazata pe Scriptura.
Apreciem foarte mult efortul celor implicati si multumim din suflet Bisericii Agape din California, care a pregatit si un dar pentru fiecare pastor prezent la Conferinta. Rugaciunea de încheiere i-a revenit pastorului Gigi Botea – Agape, Arizona.
Multumim Domnului pentru aceste zile binecuvântate! Recunoscând ca familia este atacata din toate partile si prin orice metoda de catre Satan, pentru pacea si fericirea caminului nostru, pentru viata copiilor nostri, sa restabilim altarul rugaciunii din familiile noastre si sa nu uitam: Familia care se roaga împreuna, ramâne împreuna!
Nu în ultimul rând, datorita experientelor frumoase si de neuitat adunate la acest eveniment, vreau sa încurajez fiecare familie sa participe la astfel de conferinte. Ma bucur foarte mult ca fac parte dintr-o biserica gata sa îsi îndeplineasca datoria sacra de a-si ajuta familiile atât în trairea unei vieti de biruinta, cât si în implicarea lor în împlinirea poruncii divine.
Fiecare persoana cu care am stat de vorba la sfârsitul conferintei a avut numai lucruri bune de spus.
Am consemnat în acest sens, câteva impresii.
„Conferinta de la Palm Springs a fost o reusita deosebita în comunitatea româna din America. M-am bucurat sa constat ca putem vorbi despre lucruri foarte serioase într-un mod foarte placut, fara a plictisi audienta. Fiecare dintre cele cinci teme au fost pregatite cu profesionalism si prezentare impecabila. Fiecare subiect a surprins cu acuratete problemele cu care se confrunta familia în general si familia crestina în special. Eu, personal, am ramas cu gândul la rezidirea altarului familiei, la pregatirea acelui moment zilnic în care familia noastra se afla în prezenta lui Dumnezeu.” – Liana Botea (Tempe, Arizona).
„Conferinta de la Palm Springs a avut un impact deosebit pentru noi, ca familie si cuplu. Discutiile dintre noi pe baza temelor abordate ne-au îndreptatit la o analiza mai adânca a  vietii noastre de casnicie si ne-au provocat la noi decizii pentru viitor. Nu voi uita niciodata momentele atât de hazlii, dar care în acelasi timp au oglindit un adevar atât de trist, si anume acela ca familia moderna îsi schimba conturul, alunecând spre dizolvare si lipsa de interes în societate, fara ca macar sa ne dam seama. Probabil cel mai important a fost adevarul subliniat de pastorul Petrica Lascau, acela ca ne-am obisnuit cu un statut mediocru privitor la relatiile din familiile noastre si chiar în relatia cu Dumnezeu si nu cerem ceva mai bun. Ne resemnam cu starea actuala si nici macar nu ne mai rugam pentru mai bine. De asemenea, am fost profund miscat de modul de prezentare a punctelor cheie – prin intermediul video clipurilor si a scenetelor care au evocat mai în profunzime mesajul atât de real si folositor familiilor din zilele noastre.” – Marius si Lidia Comarita.
„O conferinta foarte reusita. Nici nu stim cum a trecut timpul, am ramas foarte impresionati, totul a fost superb, abia asteptam urmatoarea conferinta.” – Dana si Pette Moldovan
„A fost extraordinar de frumos! Totul a fost perfect.” – Dana Rachi
„Mi-a  placut mult tema Conferintei, « Marriage Tune-up » . De asemenea, am fost placut impresionata de buna organizare din partea bisericii Agape din California.” – Diana Iancu (Phoenix, Arizona).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com