Fraudele bacauanilor la bancomate, sub lupa presei engleze

Dupa articolul aparut in Daily Mail, legat de clanurile bacauane care actioneaza la bancomatele englezilor si publicatia The Sunday Times a alocat un spatiu generos aceleiasi teme. Daca Daily Mail s-a concentrat mai mult pe povestea lui Adu Baunu (nume corect, Adi Banu), The Sunday Times a facut referire la una dintre cele mai cunoscute grupari de interlopi bacauani, condusa de fratii Chiriac (Viorel si Miorel, zisi Bica si Austrian). In afara acestor aparitii, si televiziunea ITV a realizat emisiuni, prin care li se explica englezilor cum sa se fereasca de hotii din Romania care sunt specialisti in ATM-uri.

Concluzie stupefianta: Bacaul este praf, traim din banii furati de afara

De remarcat este ca atat publicatia Daily Mail, cat si The Sunday Times au aceleasi concluzii si incep cu o fotografie, facuta cu un telefon, in care este prezentat un bebelus care „innoata“ in bancnote de 20 lire sterline. Presa britanica afirma ca 90% din furturile de pe carduri din Marea Britanie sunt facute de romani si marea majoritate sunt bacauani. O alta concluzie, stupefianta, explica din ce traiesc bacauanii: 70% din economia orasului este alimentata din buzunarul britanicilor, de pe urma fraudelor bancare. The Sunday Times se bazeaza in aceasta afirmatie pe declaratia unui avocat bacauan, caruia, insa nu-I da numele.

sursa foto-Daily MailPotrivit articolului aparut in cunoscuta publicatie britanica, semnat de Kevin Dowling, fratii

sursa foto-Daily Mail
sursa foto-Daily Mail

Bica si Austrian ar fi luat de pe carduri 1,6 milioane de lire, iar banii au fost investiti in imobiliare, in buricul targului. In timp ce Viorel Chiriac a primit o condamnare de 5 ani de inchisoare, pentru skimming si fraude la bancomate, fratele lui, Miorel are inca de ispasit o pedeapsa de 3 ani in Germania, dupa care va lua in primire si pedeapsa pentru infractiunile informatice. Politia britanica afirma ca pe teritoriul Angliei „muncesc“ la bancomate peste o mie de romani. Dar urmasii dacilor si romanilor nu se limiteaza la spatiul vechilor celti. Ei mai lucreaza si in America Latina (Republica Dominicana), Australia, SUA dar si in majoritatea statelor Europei.

Dealtfel, numai in ultimul an, DIICOT Bacau a arestat trei grupari care operau in Anglia, Olanda, Italia sau chiar Republica Dominicana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com