Francezii vor prelucra piese pentru Ariane cu Goliath

La World Machinery Works Bacau a fost realizata o masina, care va produce piese destinate industriei aerospatiale. In greutate de peste 218 tone, va fi capabila prelucreze piese de mari dimensiuni pentru lansatoarele de rachete Ariane. Masina „Goliath” va fi trimisa beneficiarului din Franta in aceasta toamna.

 

Producerea masinii a contribuit la admiterea României ca membru deplin al Agentiei Spatiale Europene (ESA).

WMW si-a anuntat realizarea in prezenta principalelor autoritati publice ale Bacaului. Au fost prezenti la eveniment:

–          Gabriel Cârciumaru, Proprietarul WORLD MACHINERY WORKS SA Bacau (WMW)

–          Marius-Ioan Piso, Presedintele Agentiei Spatiale Române (ROSA)

–          Constantin Scripat, Prefectul Judetului Bacau

–          Dragos Benea, Presedintele Consiliului Judetean Bacau

–          Romeo Stavarache, Primarul Municipiului Bacau

–          Doru Simovici, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau

„Proiectul s-a concretizat în realizarea unui centru, destinat cu precadere uzinarii unor piese de configuratie speciala pentru industria aerospatiala. Acest centru a fost denumit în mod sugestiv “Centru de Prelucrare VLO 60 CNC – Goliath”. Realizarea încununeaza activitatea si eforturile de peste 40 de ani ale oamenilor de la WMW”, a declarat Nicoleta Cimpoae, din cadrul societatii bacauane.

Realizarea ultimei etape a proiectului a fost anuntata ieri, în prezenta autoritatilor locale si a presedintelui Agentiei Spatiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso. Acesta a accentuat asupra rolului important care-l joaca înfiintarea sectiei „Goliath”. “Masina realizata la Bacau este o componenta prioritara si critica în realizarea lansatorului european Ariane, care este cea mai buna racheta din lume si cea care permite accesul independent al Europei la spatiu. Aceasta fabrica din Bacau nu mai vinde fier, ci inteligenta, ceea ce este un pas înainte”, a spus presedintele ROSA.

 

Societatea bacauana, înfiintata în anul 1971, este fosta Întreprindere de Masini Unelte Bacau. În 40 de ani a produs si dezvoltat o gama variata de masini-unelte pentru prelucrarea prin aschiere a metalelor. Initial gama de fabricatie cuprindea doar familia de masini orizontale de alezat si frezat de mici dimensiuni, acum ea s-a extins si diversificat, incluzând în momentul de fata peste 50 de masini si utilaje de înalta performanta, toate prin comanda numerica. Peste 90% din productia actuala este destinata exportului si ajunge la companii cu renume din industria energetica, navala, aerospatiala, metalurgica, constructii de masini de pe toate continentele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com