Francezii aduna alimente, haine si asternuturi pentru boschetarii din Iasi. „Salutul romanilor“

Dupa ce romanilor li s-a creat în Occident imaginea de cersetori, hoti si tigani, Institutul Francez din Iasi s-a gandit sa stranga alimente si imbracaminte pentru oamenii fara adapost din orasul de pe Bahlui. Ideea pare sa mearga in continuitate cu celebrul „salut al românilor“ cu mâna intinsa, prezentat la o televiziune din Franta.

FOTO: jurnaldenord.info

FOTO: jurnaldenord.info

In perioada 26 februarie-12 martie, Fundatia Coup de Main d’Emmaüs, in parteneriat cu institutul amintit, o prelungire a statului francez in Romania, face o „Colecta de produse alimentare, imbracaminte, incaltaminte si asternuturi destinate persoanelor fara adapost din Iasi“. Cu alte cuvinte, francezii, in numele solidaritatii sociale, s-au gandit sa adune ceva de la romani, pentru romanii cersetori. Initiativa scoate la iveala, inca odata, preocuparea obsesiva a occidentalilor fata de fenomenul migratiei, saraciei si cersetoriei din Romania, tara vazuta ca un focar de infractionalitate si saracie pentru lumea civilizata. Si reprezinta, inca o palma data pe obrazul autoritatilor romane.  
„Un Coup de Main d’Emmaüs (fundatie infiintata in anul 2001 la Iasi, care are ca scop incluziunea sociala a persoanelor adulte fara adapost, prin intermediul unor proiecte diverse: centru de adapost, magazin etc.) organizeaza timp de doua saptamani, in parteneriat cu Institutul Francez Iasi, o colecta de produse alimentare (cele neperisabile fiind prioritare), imbracaminte, incaltaminte si asternuturi destinate persoanelor fara adapost Iasi.
Actiunea va incepe joi, 26 februarie, de la ora 18.00. In Galeria Fondane a Institutului Francez Iasi va fi organizata la aceeasi ora proiectia filmului „Mariage à Mendoza” de Edouard Deluc (comedie dramatica, 1h34 min., 2013). Filmul va fi subtitrat in limba romana, iar intrarea va fi gratuita. Inainte si dupa vizionarea filmului, diversi membri si reprezentanti ai fundatiei se vor afla in sala pentru a face o prezentare a activitatilor pe care le desfasoara si a raspunde la intrebarile publicului. Institutul Francez Iasi va sustine aceasta actiune umanitara timp de doua saptamani (pana joi, 12 martie), servind ca punct de colectare“, se arata in comunicatul Institutului Francez din Iasi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com