FOTO Incendiu la Manastirea „Sfânta Treime“ din Cucova

In data de 24 februarie, de la ora 02.38, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” al judetului Bacau a fost anuntat de producerea unui incendiu în comuna bacauana Valea Seaca, în incinta Manastirii „Sfânta Treime“ din satul Cucova. Au ars trei chilii, parterul, primul etaj, acoperisul cladirii dar si o masina din curte, de la un scurtcircuit la o centrala termica.

Pagube însemnate, de la un scurtcircuit

incendiu Manastirea Cucova (16)Incendiul a afectat o constructie cu camere de locuit, de tip P+1, cu peretii din incendiu Manastirea Cucova (3)zidarie si acoperisul cu din lemn si învelitoare din tabla, o anexa în care se afla centrala termica – alipita de constructia tip P+1 – care are peretii din zidarie si acoperisuldin lemn si învelitoare din tabla, precum si o fânarie cu pereti de tabla, construita pe schelet metalic, cu acoperisul cu astereala din lemn si învelitoare din tabla, aflata în prelungirea anexei si în care se aflau depozitate plante furajere.

„De mentionat este faptul ca în urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, dar s-au înregistrat pagube materiale, incendiu Manastirea Cucova (14)la corpul de chilii. Au ars acoperisul, pe o suprafata de aproximativ 80 mp, la etajul I: trei chilii, o baie si holul, precum si elemente de tâmplarie si obiecte de mobilier si textile. La parter a ars izolatia exterioara, din polistiren, pe partea cu centrala termica, anexa în care se afla centrala termica. În curtea manastirii au ars fânaria si plantele furajere depozitate în interior, pe o suprafata de circa 120 mp, dar si un autoturism, în totalitate.  Cauza probabila a producerii incendiului este un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al centralei termice, la un cablu electric defect ori izolat necorespunzator. Incendiul a fost lichidat, la ora 07.25“, a mai declarat Andrei Grecu, purtatorul de cuvânt al pompierilor militari bacauani.

incendiu Manastirea Cucova (11)Manastirea de la Cucova, comuna Valea Seaca, ortodoxa, de rit vechi, este locul de rugaciune al edilului bacauan Romeo Stavarache. De-altfel, primarul a ajutat în mai multe rânduri aceasta manastire, cu dotari, bani si icoane. (Sursa Adevarul, sursa foto: Andrei Grecu, ISUJ Bacau)

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com