Fostul ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme, trimis in judecata de DNA pentru un prejudiciu de 11,2 milioane de euro in dosarul „Microsoft“

Fostul ministru al Comunicatiilor, onesteanul Valerian Vreme, este acuzat de procurori ca a incheiat un contract cu o asociere de firme, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice. Firma D.Con-Net AG a cumparat licentele software cu suma de 2.612.805 euro si le-a vandut statului roman-Ministerului Comunicatiilor cu suma de 13.904.599 de euro. Valerian Vreme a fost deputat si este liderul PMP din judetul Bacau. Procurorii au pus sechestru pe o parte din bunurile lui, aflate in Onesti.

„În completarea comunicatului nr. 736/VIII/3 din data de 26 iulie 2017, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa comunice urmatoarele: Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea în judecata, sub control judiciar, a inculpatului VREME VALERIAN, la data faptelor ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
În perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu încalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, a încheiat, fara organizarea unei licitatii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în scoli.
Acest lucru s-a întâmplat în conditiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.
De mentionat este faptul ca D.Con-Net AG a achizitionat licentele respective la pretul de 2.612.805 euro. Ulterior, în acelasi context, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a achitat catre D.Con-Net AG suma totala de 13.904.599 Euro.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, în valoare totala de 11.291.794 euro, iar pe de alta parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelasi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

În cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile ce apartin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse în cauza“, spun procurorii DNA.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com