Fosti angajati ai societatii de investitii Trend Bacau, acuzati de criminalitate economica si un prejudiciu de 8 milioane de lei

Neregulile descoperite de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), în 2009, la societatea Trend Bacau au fost documentate si de politistii de la Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau, care acuza cinci angajati ai societatii de investitii financiare de evaziune fiscala, înselaciune, spalare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societatii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnatura privata si neglijenta în serviciu.

Inculpatii au fost dusi in arestul IPJ

Politistii din Bacau au instituit masuri asiguratorii în valoare de 3.580 milioane de lei si au finalizat cercetarile fata de cinci persoane pentru comiterea de infractiuni economice, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 8 milioane de lei. Ilegalitatile facute de angajatii societatii Trend Bacau au fost descoperite prima oara în decembrie 2008, odata cu desfasurarea unui control tematic si reconfirmate prin alte verificari, în iunie 2009, când s-a luat decizia închiderii SSIF Trend. Potrivit unui articol din money.ro, din acea perioada, CNVM a dat amenzi în valoare totala de 10 mii de lei reprezentantilor Trend, iar actionarul majoritar, Eugen Bogdan a primit cea mai mare amenda, de 3 mii de lei. „Printre neregulile constatate la acea vreme erau faptul ca societatea a realizat tranzactii pe contul house fara sa aiba în cont banii necesari la momentul decontarii, precum si faptul ca societatea a cumparat valori mobiliare în contul clientilor fara ca acestia sa aiba disponibilul necesar în cont la momentul decontarii, ambele fapte fiind considerate practici frauduloase“.

 

Dosarul finalizat de politistii bacauani a fost înaintat ieri Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau, cu propunere de trimitere în judecata. „De asemenea, au fost instituite masuri asiguratorii fata de bunuri mobile si imobile, în valoare de 3.580 milioane de lei. Din cercetari a rezultat ca, în perioada 2007-2009, cinci barbati, în calitate de angajati ai unei firme cu obiect de activitate servicii de investitii financiare, ar fi folosit creditul societatii în interes personal. Cei în cauza ar fi înselat mai multi detinatori, tranzactionându-le actiunile fara acordul lor si i-ar fi indus în eroare prin întocmirea unor portofolii fictive. Totodata, barbatii ar fi evidentiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale si ar fi folosit în interes personal bunurile societatii. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 7.905 milioane de lei“, se arata în comunicatul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com