”Extremism, terorism si violenta în era post-Razboi rece”. Numele organizatiilor declarate teroriste in intreaga lume (Document)

Sambata, 23 noiembrie, la sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean din Bacau o conferinta pe tema terorismului, sub aspect geopolitic si fenomenologic, la care au prezentat studii dr. Vasile Simileanu, director al Revistei ”Geopolitica” si profesorul universitar dr. Constantin Hlihor, de la Universitatea Bucuresti.
Întalnirea a fost moderata si organizata de profesorul universitar dr. Gabriel Leahu, director al Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau. Argumentul organizarii acestei conferinte la Bacau este acela al cresterii tensiunilor in intreaga lume, al violentei transmise pe toate canalele media, care naste, in consecinta, extremism si violenta.
Directorul Revistei Geopolitica, Vasile Simileanu, a prezentat o analiza despre ”Evolutiile terorismului post -Razboi Rece”.

Studiul, pe care îl prezentam mai jos, contine explicarea fenomenului terorismului, analizeaza tipurile de terorism si prezinta o lista intreaga de organizatii care actioneaza in diferite tari din lume.

Extremism, terorism ?i violen?? în era post-Razboi rece by Mircea Merticariu on Scribd


George Simileanu, specializat mai ales pe Orientul Mijlociu si lumea araba, a povestit cateva din experientele traite in zonele unde actioneaza organizatii de tip terorist si a explicat ca in momentul de fata societatea romaneasca nu este pregatita (in sens de auto-aparare) sa reactioneze adecvat unor eventuale atentate teroriste. Mai mult, tarile europene care avut colonii se confrunta acum cu o migratie accelerata a populatiilor din fostele colonii. Un alt argument al metisarii accelerate a Europei este imbatranirea populatiei autohtone si nevoia de forta de munca, pentru a mentine cresterea economica. La finalul expunerii, Vasile Simileanu a raspuns intrebarilor profesorilor prezenti la intalnire, cu accent pe noile provocari la care trebuie sa se astepte Romania de la statele din proximitate.
În cea de-a doua parte profesorul universitar Constantin Hlihor a sustinut prelegerea ”Radicalismul si terorismul, de la fenomen, la perceptie sociala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com