Expozitie Ioan Maric la Senat

Pictorul bacauan va expune luni, 28 noiembrie, peste 150 de lucrari în foaierul Senatului României. Badita Maric vine cu picturi noi, care simbolizeaza viata satului românesc, trairile si obiceiurile taranilor.

Noile tablouri semnate de artistul popular vor putea fi vazute în trei expozitii distincte. „Vernisajul va avea loc la ora 15 si sunt invitati sa participe critici si alte personalitati din lumea artei. Dupa expozitia de la Senat, tablourile mele vor ajunge la „Muzeul Taranului Român“, în perioada 2-4 decembrie, de Sfântul Neculai“. Aici vor fi tablouri ale pictorilor din toata tara, ne-a spus Ioan Maric.Tabourile se vor întoarce în Bacau, la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), unde va avea loc o alta expozitie.

Ioan Maric are pâna acum peste 130 de expozitii personale si sute de participari la expozitii din tara si strainatate. A primit aprecieri pe toate continentele. Tablourile au ajuns în tarile din America Latina, SUA, pâna în Rusia sau Japonia. Pentru meritele lui, Badita a primit de trei ori titlul de cetatean de onoare, din partea Judetului si Municipiului Bacau dar si a comunei natale Margineni. Este membru al Academiei Artelor Traditionale din România dar si al unor asociatii ale artistilor plastici din Europa.

Peisaje si culori de toamna in noua expozitie semnata Doina Munteanu(galerie foto)

La Sarata incepe „Festivalul national de folclor si traditii populare Zestrea”

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com