Eugen Antica a fost condamnat la trei ani de închisoare

Fostul primar al comunei Prajesti, Eugen Antica, a fost condamnat  miercuri, 1 februarie, de Curtea de Apel Bacau la trei ani de închisoare, cu executare. Magistratii i-au respins apelul formulat de fostul edil si l-au condamnat pentru fapte de coruptie.

Eugen Antica

Eugen Antica, fostul primar al comunei Prajesti, a fost încarcerat în cursul zilei de miercuri, 1 februarie. Atât edilul, cât procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, DNA, Serviciul Teritorial Bacau au facut apel fata de decizia Tribunalului Bacau, care l-a condamnat pe edil tot la 3 ani, cu executare.

Procurorii bacauani afirma ca în perioada 2006 – 2008 primarul comunei Prajesti, a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale, un procent de 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi decontate de Primaria comunei Prajesti, conform unui contract încheiat între Consiliul Local al comunei Prajesti si respectiva societate comerciala, având ca obiect executarea, finalizarea si întretinerea lucrarii „Sediu Primarie comuna Prajesti – judetul Bacau”, în valoare de 1.510.325,64 lei.

„În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct. Banii au fost solicitati si primiti pentru ca, în calitate de primar al comunei Prajesti, inculpatul Antica Eugen sa asigure desfasurarea în bune conditii a contractului de achizitie publica mentionat anterior, în sensul de a efectua platile cu celeritate“, se arata în comunicatul procurorilor DNA.

Activitatea infractionala a lui Eugen Antica a fost însa în forma continua. În perioada mai 2006 – septembrie 2012, în scopul obtinerii de bani si alte foloase pentru sine sau pentru societatea SC Laurel SRL, pe care o controla, inculpatul Antica Eugen, prin intermediar, a exercitat în fapt activitatile de administrare a societatii comerciale, activitati incompatibile cu functia detinuta.

FOTO Ziarul de Bacau

„Concret, în acest sens, acesta s-a ocupat de încheierea contractelor comerciale, de încheierea unui contract de credit, de achizitionarea unor utilaje, de achizitionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit în interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinatiei sumelor de bani obtinute de societate în urma relatiilor comerciale desfasurate, în scopul obtinerii pentru sine si pentru societatea pe care o controla în fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite. În cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra terenului arabil aflat în proprietatea inculpatului Antica Eugen, pâna la concurenta sumei de 43.746,98 lei“, se arata în comunicatul procurorilor de la DNA Bacau.

Fostul primar Eugen Antica, care este închis la Penitenciarul Bacau, mai este inculpat si într-un dosar pentru purtare abuziva fata de un consilier local al comunei dar si în mai multe procese civile pentru prejudicii, pe care le-ar fi adus bugetului comunei.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

2 Comentarii

  1. maria maria spune:

    si nu este numai el toti care au muls bugetul primariei sa fie cercetati sii normal pedepsiti

  2. and spune:

    Sa va zica Ghita Burca care a fost consilier cat sa luptat cu Antica sa va zica cum pe un drum de un 1 km a pus acolo vreo 4 sau 5 rabe de piatra si sa platit 600 de mil doar una dintre manevre, apoi cand Antica pe bani primariei sa dus in America si cand a venit nimeni nu mai era ca el de exemplu la ultima alegere electorala umbla prin sat sa mituiasca lumea in special pe cei alcool-isti le dadea cate 10 lei si cate zeci de cazuri nu sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com