BUCURESTII, CEAIUL SI PROTESTELE LA MINUS 6 GRADE

Pe scurt despre ce se întâmpla în România/PSD/ALDE e la guvernare si Iohannis e negru de suparare.

Guvernul Grindeanu a taiat niste finantari si a marit salariul unor români necajiti. Populist, dar pentru amarâti si saraci e bine.

Guvernul Grindeanu a emis o Ordonanta de urgenta prin care a modificat articole din Codul de procedura penala.

În 2016, cam pe vremea asta, nou instalatul Guvern Ciolos a schimbat, tot prin Ordonanta de urgenta, vreo 70 de articole din Codul de procedura penala. Fara aviz de la Consiliul Suprem al Magistraturii, fara dezbatere publica, iar asta venea de la cel mai european si mai tehnocrat guvern din istoria României.

Cel mai ironic în toata lupta asta între “penalii PSD” si “institutiile anti-coruptie” este ca si DNA-ul – mama si tata anti-coruptiei – a fost înfiintat tot prin Ordonanta de urgenta.
Amintesc ca Ordonanta de urgenta pentru înfiintarea DNA a fost aprobata în Camera Deputatilor cu mai putine voturi decât era nevoie pentru o lege organica.

Pe scurt, e adevarat ca nu e bine si firesc sa modifici coduri penale prin ordonante de urgenta.

La fel de adevarat ca printre principalii beneficiari ai Ordonantei se numara persoane care detin functii importante în statul român. De prin toate partidele parlamentare românesti.

Tot atât de adevarat e faptul ca presedintele Iohannis îsi mascheaza aversitatea împotriva PSD, ascunzându-se în spatele unor proteste civice întru sustinerea luptei împotriva coruptiei.

150 de mii de bucuresteni au cerut/vor cere, pâna la urma, demisia Guvernului PSD/ALDE. De fapt asta se urmareste. Presedintele Iohannis e nemultumit de faptul ca nu a reusit sa încropeasca o coalitie liberal – populara. Cade guvernul, ca sa ce? Anticipate? Opozitia are toate sansele sa piarda si mai rau anticipatele. Bucurestii nu înseamna România.

Probabil guvernul PSD/ALDE va prelua experienta din anul 2016 a Guvernului Filip de la Chisinau – care si-a exercitat mandatul cu mult calm având cinci-sase luni proteste în PMAN. Ca de aia, judecând la rece, e real politik!

Cât despre continuarea manifestarilor în Piata Victorie zic doar ca opozitia PNL, USR, PMP ar trebui sa se organizeze pentru a le oferi protestatarilor macar un ceai cald. Ca sa nu râda unii de ei.

http://vox.publika.md/politica/bucurestii-ceaiul-si-protestele-la-minus-6-grade-527757.html#sthash.klPGvWEY.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com