Este ceruta DEMISIA celor doi profesori universitari, sanctionati de Minister pentru furt intelectual. Conducerea Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau nu are nicio reactie fata de hotararea CNECSDTI

Profesorul universitar dr. Marius Stamate cere conducerii Universitatii Vasile Alecsandri sa ii demita pe Valentin Zichil, decan al Facultatii de Inginerie si pe Ioan Cristea, seful de sindicat, din functiile de conducere, dupa ce Consiliul National de Etica (CNECSDTI)  al Ministerului Cercetarii si Inovarii i-a gasit pe cei doi ca sunt vinovati de furt intelectual, facut intentionat, cu vinovatie.
Conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau nu a reactionat in niciun fel fata de sanctiunile cerute de Ministerul Cercetarii si Inovarii, preferand sa ignore dispozitiile Hotararii 7 a CNECSDTI. Este asteptat un punct de vedere din partea Universitatii.

Decanul Valentin Zichil si rectorul Carol Schnakovszky

Profesorul universitar Marius Stamate, autorul sesizarii, a fost dat afara din Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau, prin eliminarea cursurilor de fizica, la care acesta preda. Universitarul bacauan a facut in toamna lui 2017 opt zile de greva foamei si a denuntat starea de teroare impusa de actuala conducere in institutie dar si abuzurile acestora. Greva facuta de profesorul Stamate a trezit ecouri in Parlamentul Romaniei, unde au avut loc mai multe interpelari, dar si la Ministerul Educatiei si Cercetarii, care si-a trimis Corpul de Control in Bacau, fara niciun efect pana la aceasta ora.

Decanul Facultatii de Inginerie si seful de sindicat de la Universitatea Vasile Alecsandri, plagiatori confirmati de Ministerul Cercetarii si Inovarii. Ce sanctiuni vor primi! DOCUMENT

„În data de 11 Aprilie 2018, am fost informat de Hotarârea nr.7/22 ianuarie 2018 a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii – CNECSDTI din cadrul Ministerului Cercetarii si Inovarii, prin care se arata ca se sustin acuzatiile de plagiat la adresa prof.univ.dr.ing. Ioan Cristea – Presedinte al sindicatului salariatilor din Universitatea ”VASILE ALECSANDRI ” din Bacau si a prof.univ.dr.ing Zichil Valentin, Decanul Facultatii de Inginerie a Universitatii „VASILE ALECSANDRI ” din Bacau, si se propun sanctiuni pentru cele doua persoane.
Având în vedere prevederile Cartei universitatii / codul de etica conform careia la art 11. Se considera abateri grave de la normele de etica, în contradictie cu integritatea si deontologia profesionala, urmatoarele abateri: a. frauda sub orice forma în activitatea de predare, învatare, cercetare stiintifica, examinare si în celelalte activitati din Universitate; si art 25. Constituie abateri grave de la buna conduita în cercetarea stiintifica si activitatea universitara: plagierea rezultatelor sau publicatiilor altor autori
Iar în conformitate cu legea educatiei nationale 1/2011 , art 325 si art 34 din Carta univrsitatii / codul de etica : . În cazul abaterilor grave de la buna conduita în cercetarea stiintifica si în activitatea universitara, indiferent de momentul la care s-au dovedit, contractul de munca cu Universitatea al persoanei care a savârsit aceste abateri înceteaza de drept, conform legii.
Iar, cum pâna astazi 16 Aprilie 2018 nu a existat nicio reactie a Universitatii Vasile Alecsandrin din Bacau,
SOLICIT PUBLIC, DEMISIA / DEMITEREA PROF.UNIV.DR.ING. IOAN CRISTEA SI PROF.UNIV.DR.ING ZICHIL VALENTIN DIN FUNCTIILE DE CONDUCERE SI REPREZENTARE PE CARE LE DETIN LA UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRI DIN BACAU SI SINDICATUL SALARIATILOR UNIVERSITATII VASILE ALECSANDRI DIN BACAU.
Solicit deasemenea demisia prof.univ.dr. Spiridon Vasile din calitatea de presedinte a Comisie de Etica a Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau“, se arata in comunicatul semnat de profesorul universitar dr.fiz. ing MARIUS STAMATE.

Ce a constatat Ministerul Educatiei si Cercetarii:

„În baza articolului 323, aliniatul 1, din legea 1/2001, CNECSDTI hotaraste si sanctiunile ce urmeaza a fi aplicate, conform legii. CNECSDTI propune sanctionarea domnului profesor Ioan Cristea si a domnului profesor Valentin Zichil pentru abateri grave de la buna conduita in cercetare prin aplicarea urmatoarelor masuri:

Retragerea lucrarilor publicate prin incalcarea regulilor de buna conduita, in conditiile articolului 324, lit b, din legea 1/2011 si a articolului 14, al 1, lit b, din legea 206/2004.

Interzicerea, pentru o perioada de trei ani de la data prezentului raport asupra sesizarii 97/6.11.2017 a accesului la finantarea din fonduri publice destinata cercetarii-dezvoltarii, in conditiile articolului 324, aliniatul h, din legea 11/2011 si a articolului 14, litera 1, din legea 206/2004.

Suspendarea pe o perioada de 5 ani de la data aprobarii prezentului raport asupra sesizarii 97/20017 a dreptului de inscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii superioare ori a unei functii de conducere, de indrumare si de control sau de membru in comisii de concurs, in conditiile articolului 14, aliniatul 1, legea 204/2006.

Deasemeni, recomandam Rectorului Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau instituirea unei proceduri de cercetare disciplinara impotriva membrilor Comisiei de Etica a Universitatii pentru lipsa de raspuns si refuzul implicit de a analiza sesizarile depuse in acest caz, respectiv, sesizarile inregistrate la Registratura Universitatii „V. Alecsandri“ din Bacau, cu nr…“, se arata in raportul semnat de profesorul dr. Mitica Dragusin, presedintele CNECSDTI.

CNECSDTI: Decanul Valentin Zichil a plagiat by Mircea Merticariu on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com