Eroul mr. Constantin Ene, comemorat in Bacau

Militarii din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Maior Constantin Ene” (ISJU) Bacau, reprezentantii Asociatiei Cultul Eroilor- Filiala Bacau „Corneliu Chiries”, dar si membri ai Asociatiei Veteranilor de Razboi au participat la o slujba de comemorare a eroului mr. Constantin Ene, cazut pe front la Rahova, in 1877. Au fost prezenti col. Catalin Felegeanu, col Catalin Buftea, dar si col rez Paul Valerian Timofte si col. Rez. Nastasa Ghirau.

Ceremonia religioasa a avut loc la Cimitirul Central din Bacau, dupa care acestia au depus coroane la bustul maiorului bacauan, amplasat in Parcul Trandafirilor.

Cupa ”Sf. Maria” la caiac

“Maiorul Constantin Ene a avut onoarea, ca în ziua de 7 noiembrie 1877, sa conduca primul esalon de atac pentru cucerirea cetatii Rahova. Însa, în timpul luptelor un glont îi strapunge pieptul, ranindu-l grav. Ultima dorinta a bravului erou a fost sa fie înmormântat la Bacau – localitatea unde s-a nascut si unde se afla si familia.

 

Înmormântat provizoriu la Ghigen (un sat de lânga Rahova), corpul sau a fost adus la Bacau si reînhumat cu onoruri militare la data de 17 noiembrie 1877 în Cimitirul Central din Bacau”, au spus in discursul lor pompierii bacauani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com