ANAT: Numarul turistilor straini, in crestere in Regiunea Nord Est. Infrastructura, principala problema a turismului romanesc

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din România (ANAT) si Aurelian Marin, secretarul general intalnire ANATal ANAT, Liviu Moraru, au avut ieri, de la ora 17, la Hotel Decebal din Bacau, o întâlnire cu directorii agentiilor de turism din judetele Bacau, Neamt si Vaslui, în cadrul manifestarilor “Networking ANAT”. Infrastrustura rutiera din România dar si lipsa promovarii destinatiilor turistice românesti peste hotare stau la baza prezentei reduse a turistilor straini.

Agentiile de turism din regiune fac mai multi bani din vânzarea ofertelor operatorilor externi. Destinatiile preferate ale românilor sunt, în continuare, Grecia, Bulgaria, Italia, Spania si Turcia. Totusi, dupa cum a remarcat Aurelian Marin, presedintele ANAT, „income-ul“ a crescut cu 11,7% (numarul turistilor straini), dar a refuzat sa ofere cifre Aurelian MarinParga, Greece (2)concrete.

„Principala problema a noastra este infrastructura din România, avem însa speranta ca în 4-5 ani sa fie mult mai bine, sa avem autostrazi si drumuri foarte bune. Totusi, turistii straini nu preau ce reprosa turismului românesc. Din pacate, nu prea reusim sa-i aducem aici. Totusi, numarul lor a crescut cu 11,7, majoritatea sunt din Vest. Un rol important în venirea turisitilor straini îl au aeroporturile din Bacau si Iasi. Au fost si cazuri de turisti asiatici, care vin în Chisinau si de acolo, în România“, a spus Aurelian Marin.

Liviu MoraruSecretarul general al ANAT, Liviu Moraru, a vorbit despre necesitatea colaborarii cu universitatile din regiune, pentru formarea viitorilor agenti de turism, cunoscatori a mai multor limbi straine. Profesorul Dumitru Bontas, de la Universitatea „George Bacovia“, s-a aratat interesat de dezvoltarea unei colaborari între institutia de învatamânt si asociatiile care conduc destinele turismului.

Câteva initiative pentru dezvoltarea turismului în regiune au existat, dar au fost anemice si fara rezultate.

Dumitru Nanescu„Din pacate, zonele frumoase ale Bacaului si Moldovei nu sunt promovate suficient. Vom face Asociatia de Promovare a Turismului din Bacau. S-au mai facut si alte lucruri bune, precum centrul de informare în turism. De la an la an se observa o îmbunatatire a serviciilor, a precizat Dumitru Nanescu, directorul Inter Tour Bacau.

Întâlnirea conducerii ANAT, cu agentii de turism, a avut ca rol cunoasterea problemelor din teritoriu dar si chestiuni arzatoare pentru agentii economici din domeniu, confruntati cu un val de modificari legislative (Noul Cod Fiscal, modificarea TVA, sa. ), care le afecteaza activitatea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com