Editorii din Bacau strang randurile. Care sunt primele actiuni pentru cresterea numarului de cititori

La initiativa editorului Ionel Rusei a fost infiintata Asociatia editorilor din Bacau. Organizatia militeaza pentru interesele si drepturile oamenilor de cultura din Bacau dar si pentru cresterea numarului de cititori si educarea noilor generatii in spirit national.

Ionel Rusei/ Editura Babel/ Tipografia Docuprint

„Din initiativa Editurii Babel s-a constituit Asociatia editorilor din Bacau. Principalul obiectiv al Asociatiei îl reprezinta promovarea cartilor autorilor bacauani, largirea masei de cititori (cu deosebire din rândul tineretului), actiuni pentru mai buna cunoastere a istoriei locale si a personalitatilor care au contribuit la dezvoltarea Bacaului.
În ultimii ani, expunerea editurilor si a scriitorilor bacauani a fost din ce în ce mai mica, astfel încât în prezent s-a ajuns la situatia în care putinele librarii care au mai ramas (si care se afla în proprietatea lantului de librarii Alexandria din Suceava), din motive birocratice sau comerciale, nu mai primesc cartile autorilor din Bacau.

Editorii Viorel Cucu si Ionel Rusei/ Editura Vicovia si Editura Babel

Prima masura a Asociatiei a fost sa realizeze un aranjament comercial în baza caruia, începând cu data de 7 iunie 2018, toate editurile din Bacau care doresc sa-si promoveze scriitorii bacauani, sa poata face aceasta într-un spatiu ultracentral, la parterul Complexului comercial Luceafarul, din municipiul Bacau. Aceasta realizare a fost posibila ca urmare a generozitatii Doamnei Claudia Bîclea, patroana magazinului Claudette.
Pe aceasta cale, invitam iubitorii de cultura sa viziteze spatiul respectiv unde pot gasi lucrari circumscrise acestei tematici si nu numai, opere semnate de George Bacovia, Constantin Calin, Maximilian Vasiliu, Viorel Savin, Constantin Antoniu, Viorel Chirila Climescu s.a.
Amatorii de arta vor gasi albume cu pictura si cu grafica lui Nicu Enea, interesatii de istorie vor putea rasfoi pasionantele Istorii de altadata de pe Valea Berheciului dar si un volum impresionant de marturii despre contributia domnitorilor români la dezvoltarea manastirilor de pe Muntele Athos.
Un volum special, dedicat istoriei avocaturii – semnat de maestrul Constantin Antoniu – se adreseaza deopotriva specialistilor dar si publicului larg. Un loc special îl reprezinta grupajul de carti semnate de Constantin Calin (care la 22 iunie va împlini 78 de ani), publicist de elita, scriitor, critic si istoric literar, un autor al carui nume este indisolubil legat de George Bacovia, pentru studierea caruia a depus un efort continuu pe parcurul întregii sale vieti, si al carui Dosar Bacovia, cu trei volume masive, a devenit un punct central de referinta pentru orice editor sau istoric literar care doreste sa se apropie de opera lui Bacovia.
Asociatia editorilor din Bacau invita pe aceasta cale scriitorii, iubitorii de cultura si autoritatile locale la un dialog sincer si permanent pentru cunoasterea trecutului, valorificarea prezentului si edificarea în Bacau a unui spatiu cultural în care viitoarele generatii sa se dezvolte pe coordonatele unui patriotism local care nu va fi niciodata desuet“, se precizeaza in comunicatul semnat de Ionel Rusei, care conduce Editura Babel si Tipografia Docuprint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com