Dronele Huthi au deschis cutia Pandorei ( Partea a 2-a )

Scris de Valentin Vasilescu

În prima parte a materialului am demonstrat ca lovitura aeriana a rebelilor huthi din Yemen asupra rafinariilor saudite a fost executata la un nivel similar armatei SUA, Frantei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Rusiei si Chinei, cu mult peste nivelul armatei Iranului. De aceea apararea AA a Arabiei Saudite s-a trezit în postura de spectator, nu pentru ca vreun radar saudit n-ar fi functionat.

Mai cred ca mijloacele de lupta yemenite au dispus de sisteme de navigatie pe distante lungi, de provenienta occidentala. Fie ca au utilizat satelitii de pozitionare, fie ca au fost inertiale, aceste sisteme au permis dese schimbari ale directiei de zbor, greu de executat la înaltimi de 7-10 m de sol. Manevrele fiind necesare evitarii intrarii în raza de descoperire a fiecarei statii radar, din cele peste 10 întîlnite pe traiect. Mai mult ca sigur, toate datele initiale, au fost reactualizate în procesorul de navigatie al dronelor, înainte de decolare. Pentru a tine cont de mutarea de ultima ora a unor radare sau baterii saudite. Ca sa determini cu exactitate raza de descoperire a unui radar sau mutarea lui în alt amplasament, e nevoie de cercetarea frecventa a emisiei acestuia din spatiul cosmic, cu ajutorul unui satelit.

Dirijarea individuala a fiecarei drone yemenite pe tinta aleasa a fost si ea deosebit de precisa, nexistînd nicio abatere. Este foarte posibil ca pe obiectivele punctuale ale rafinariei Abqaiq si Khurais, cineva sa fi montat emitatoare cu fascicol laser îngust, invizibil cu ochiul liber dar receptat noaptea, de la 10-15 km, de senzorii dronelor. Astfel de echipamente au fost folosite de armata americana în Irak si Afganistan pentru executarea sprijinului cu foc apropiat ( CAS ) de catre avioanele si elicopterele de atac.Totusi, amplasarea acestor dispozitive, este una din misiunile fortelor pentru operatiuni speciale ale marilor puteri militare. Nici Iranul nici Yemenul nu are asemenea dispozitive si nici grupe pentru operatiuni speciale antrenate în acest sens.

Acest episod al dronelor marcheaza începutul sfîrsitului, numai ca totul a început înca din 2001, cu înscenarea numita 9/11, al carui scop a fost adoptarea de catre SUA a strategiei ”razboiului contra terorismului global”. Ca sa-si îndeplineasca obiectivele de politica exerna, adica de înlocuire a unor regimuri nealiniate SUA si transformarea în ruine a acestor state, în laboratoarele CIA a fost creat surogatul tipic de terorist convenabil.

Sarcina selectarii, instruirii, înarmarii si finantarii lui, fiind preluata de cele mai barbare regimuri din lume : sultanatele Golfului. Aceste state realizeaza un profit imens din exportul de hidrocarburi si îsi permit sa plateasca gangsterului american ”taxa de protectie”. Pentru ca sultanatele Golfului sa obtina un profit si mai mare, SUA a eliminat concurenta prin impunerea unilaterala de sanctiuni economice Venezuelei si Iranului. Conditia pusa de acesti sateliti ai SUA fiind asigurarea impunitatii lor, în fata oricui, de catre armata americana. Chiar si atunci cînd au invadat Yemenul, folosind mercenari somalezi si pakistanezi.

Al Qaeda, creatia SUA în timpul invaziei sovietice din Afganistan, sau mai nou ISIS sau asa-zisii rebeli ”moderati”, dislocati cu zecile de mii sa lupte în Siria si Libia, au servit interesele SUA. Membrii lor au trecut mai întîi prin faza de mobilizare, instruire si înzestrare, în centrele înfiintate de CIA si Pentagon, în sultanatele Golfului. Cu precadere în Arabia Saudita. La fel s-a întîmplat si cu nucleele de teroristi sau specialisti în lupta de guerila urbana în cadrul ”primaverii arabe”.

State importante ale UE, precum Italia, Spania, Germania, Franta, Grecia, Ungaria, Suedia, etc, sunt sufocate de valurile de imigranti, fenomen pe care sunt hotarîte sa-l opreasca. Turcia, desi nu este membru UE, este obligata sa întretina milioane de refugiati din statele musulmane vecine. Pe teritoriul tarilor importante ale UE s-au executat acte teroriste, orchestrate de aceleasi organizatii fantoma : al Qaeda si ISIS, dirijate de SUA.

Numirea Laurei Kovesi de Consiliul UE, în functia de sef al Parchetului European, este o dovada a interesului maxim al SUA de a controla UE. Kovesi este cercetata penal în România pentru emiterea unor protocoale secrete de aservire a Justitiei de catre serviciile de informatii românesti si americane.

Rusia are propriile interese în Orientul Mijlociu care converg cu cele ale UE si ale Turciei. China, aflata în plina expansiune economica, intentioneaza sa investeasca într-un tronson sigur si neperturbat de conflicte, din Europa si din Orientul Mijlociu, al ”Drumului Matasii”. Din ciocnirea acestui interes comun, divergent fata de cel american, a aparut solutia ”dronelor huthi”, care au lovit cu manta, mai întîi în Arabia Saudita.

Citind diverse luari de pozitie recente ale liderilor statelor mai sus mentionate, am dedus decizia lor comuna, potrivit careia sultanatele din penisula Arabica, mai ales Arabia Saudita, nu mai pot fi lasate sa joace nicio secunda, la doua capete. Ele nu pot fi în acelasi timp si principalul furnizor de energie de pe planeta dar si generatorul de terorism mondial. Daca si dupa acest atac cu drone, Arabia Saudita n-a înteles ca SUA n-o mai poate apara si alege sa continue acelasi joc duplicitar, risca sa ramîna doar generator de terorism. Numai ca, cu infrastructura petroliera distrusa, nu mai poate exporta petrol si în consecinta, dispare si sursa care alimenteaza bugetul national.

Evenimentul 9/11, 2001 a fost creat special pentru Imperiu, motivînd invazia Afganistanului. Sauditii fiind doar niste sclavi ai Imperiului, spera degeaba ca pe acelasi scenariu, Imperiul sa invadeze Iranul. Daca Arabia Saudita ar avea lideri inteligenti, ar face un artificiu care sa-i puna la adapost pentru o vreme. Adica, sa se retraga din Yemen. Asa, cel putin, ar disparea preteztul unor noi atacuri cu drone si rachete de croaziera si ar întîrzia deznodamîntul. Care oricum este inevitabil. Pentru ca asa cu am mai aratat, metodele razboiul asimetric permit utilizarea unor module, bazate pe containere ale rachetelor de croaziera si a dronelor, lansate din locuri neasteptate ( de pe nave comerciale, de pe camioane debarcate în mod clandestin pe uscat, etc). Acestea urmînd cele mai putin aparate directii de patrundere.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com