Dosarul de coruptie in care este implicat Constantin Apostol, amanat din lipsa avocatilor

Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, dar si colegii Ioan Sauciuc Romeo, Ionel Popa si Gheorghe Harja au fost prezenti astazi la Judecatoria Bacau, in dosarul DNA in care sunt acuzati de fapte de coruptie. Din aceeasi boxa a inculpatilor a lipsit Gabriela Ciubotaru, acuzata ca a obtinut fonduri europene cu acte false. Magistratii Judecatoriei Bacau nu au putut judeca astazi dosarul, deoarece niciunul din inculpatii prezenti nu si-a angajat aparator. Primul termen in acest proces de coruptie este 27 noiembrie. Mai mult, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care a fost prejudiciat cu 162 de mii de euro, nu a fost reprezentat de nimeni in instanta. Firma SC Interprint, prin care functioneaza tipografia cu acelasi nume, are acum sechestru asigurator pe bunurile mobile.

 

Pâna în luna martie 2008, SC Inter Print SRL Bacau a avut ca unic asociat si administrator pe inculpata Ciubotariu Gabriela care a cesionat partile sociale unei persoane apropiate (menajera locuintei), aceasta devenind si administrator al respectivei firme, iar Ciubotariu Gabriela a devenit director general.
La data de 16 iunie 2008, inculpata Ciubotariu Gabriela a folosit la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est mai multe documente false, inexacte si incomplete (declaratiile semnate de inculpata în numele administratorului SC Inter Print SRL, CV-ul aceluiasi administrator cuprinzând date nereale, propunerea ca manager de proiect în mod fictiv a aceluiasi administrator), pe care le-a semnat în numele reprezentantului SC Inter Print SRL desi nu avea legal acest drept.
În consecinta, la data de 12 mai 2009, între SC Inter Print SRL si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei s-a încheiat contractul de finantare pentru punerea în practica a proiectului intitulat „Modernizarea activitatii de tiparire prin asimilarea de noi tehnologii” iar SC Inter Print SRL a dobândit pe nedrept suma de 689.581,47 lei (echivalentul a aproximativ 162.740 euro) provenita din Fondul European de Dezvoltare Regionala, suma cu care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a constituit parte civila.
La rândul lor, inculpatii Apostol Constantin, Harja Gheorghe, Sauciuc Ioan Romeo si Popa Ionel, persoane cu functii de conducere în cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, si-au încalcat atributiile de serviciu si nu au semnalat neregularitatile pe care le-au constatat cu ocazia derularii procedurilor de accesare a fondurilor europene, astfel ca au înlesnit obtinerea pe nedrept a sumei mentionate mai sus de catre SC Inter Print SRL.
Pe fondul efectuarii cercetarilor în acest dosar, inculpata Ciubotariu Gabriela a depus un act fals (Hotarârea Administratorului Unic) prin care a încercat sa acrediteze ideea ca a fost mandatata de administratorul de drept al firmei sa întocmeasca si sa depuna documentatia pentru obtinerea fondurilor europene.
În vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile apartinând SC Inter Print SRL.

CIUBOTARIU GABRIELA : Inculpat
S.C. INTER-PRINT S.R.L. : Inculpat
SAUCIUC IOAN ROMEO : Inculpat
POPA IONEL : Inculpat
HARJA GHEORGHE(LA AGEN?IA PT.DEZVOLTARE REG. NORD-EST) : Inculpat
APOSTOL CONSTANTIN : Inculpat
MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI TURSIMULUI : Parte civila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com