Doi militari romani ucisi in Afganistan, intr-o misiune NATO (Update)

Update 10.55: Ceremonii religioase si doliu in toata tara. Militarii, avansati in grad, postmortem

Ministrul apararii nationale, Mircea Dusa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu si la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, care si-au pierdut viata sub culorile Drapelului national, în timpul executarii unei misiuni de lupta în teatrul de operatii din Afganistan.
De asemenea, ministrul apararii nationale a înaintat Presedintelui României propunerea de decorare a celor doi ofiteri post-mortem cu Ordinul National „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de razboi.
Luni, 23 septembrie, la ora 14.00, în toate unitatile militare din tara si în cele dislocate în afara teritoriului national vor fi organizate ceremonii militare si religioase de comemorare pentru cei doi eroi.
Conducerea ministerului îsi exprima profundul regret pentru pierderea celor doi militari si este alaturi de familiile greu încercate.-Biroul de Presa MApN.

Vasile Claudiu Popa(28 de ani) si Adrian Postelnicu (34) de ani au decedat aseara in urma unei explozii, in estul Afganistanului. Cei doi militari executau in Afganistan o misiune NATO. Ministerul Apararii Nationale le transmite condoleante familiilor.

 Claudiu Vasile Popa„Doi militari români, membri ai Grupului naval de forte pentru operatii speciale, au decedat în seara zilei de 22 septembrie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de lupta în Estul Afganistanului.
În urma exploziei, cei doi militari grav raniti au fost evacuati pe calea aerului, cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat.
Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârsta de 28 de ani, era casatorit, se afla la a doua misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.
Plutonierul Adrian Postelnicu, în vârsta de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.
Militarii români din Fortele pentru operatii speciale actioneaza în cadrul ISAF, în zona de Est a Afganistanului.
Adrian PostelnicuConducerea Ministerului Apararii Nationale transmite sincere condoleante familiilor îndoliate“-Biroul de Presa MApN.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com