Preotul Octavian Balan, smerenie si arest 29 de zile!

Ce l-o fi apucat pe Octavian Balan?! Preotul Penitenciarului Bacau va sta 29 de zile in arest preventiv, impreuna cu inca 4 persoane: un agent de penitenciar, doi detinuti si sotia unuia dintre ei.  Asta au decis astazi magistratii Tribunalului din Bacau. El este Octavian Balanacuzat ca ar fi introdus telefoane mobile in institutie, pentru detinuti, tineri si femei, care isi ispasesc pedeapsa dupa gratii. In schimbul acestui gest, care ar putea fi vazut ca unul de milostenie, parinete Balan ar fi primit sume de bani, de la familiile si prietenii incarceratilor, de 200-300 de lei. Fapt care agraveaza situatia, dandu-i o turnura penala, de mita, dincolo de incalcarea regulamentului de ordine interioara, specific regimului de detentie.

Ofiterii anticoruptie care investigheaza cazul au filat demult timp reteaua de la Penitenciarul Bacau. Retinerea si arestarea preventiva a celor cinci inculpati, a avut la baza o documentatie solida, bazata pe luni intregi de urmarire si interceptare a telefoanelor.

Octavian Balan-29 de zile de smerenieCand rechizitoriul va fi facut public, vor iesi la iveala si alte amanunte, care dau deja emotii multora. Vom afla de cand angajatii Penitenciarului Bacau au facut fratie, contracost, cu detinutii dar si cum s-au dezvoltat unele averi peste noapte. Cei care instrumenteaza cazul vor avea de dovedit, cel putin in cazul preotului Balan, daca banii, cei 800 de lei pe care ii avea la el vineri dimineata, proveneau din mita. Caci altfel, gestul preotului de a le crea o viata mai buna detinutilor, o punte de comunicare cu lumea si Dumnezeu, nu mai este la fel de condamnabil!

Dar ce l-o fi apucat pe preotul Balan? Oare chiar ochiul dracului, banul, l-a corupt in asa hal incat sa nu realizeze ca angajatii din penitenciar sunt supravegheati? Incat sa uite si invatatura Bibliei si sa nu-si infraneze patima pentru arginti? Mai mult, familia sau anturajul cunosteau noile deprinderi ale preotului?! La o parte dintre intrebari vom afla raspuns in zilele viitoare.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com