Doar 45% au promovat BAC-ul în Bacau

Mai mult de jumatate dintre absolventii de liceu, care au dat Bacalaureatul, au picat examenul de maturitate. Principala cauza pare sa fie proba la matematica. In termen de 24 de ore, cei nemultumiti de rezultate pot face contestatie.

Cele mai bune licee s-au dovedit a fi „Gheorghe Vrânceanu”, „Vasile Alecsandri” si Ferdinand 1.

 

La Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” si Colegiul National „Vasile Alecsandri”, doar patru elevi au picat BAC-ul iar la Colegiul Ferdinand, opt.

 

„Rezultatele sunt mult mai slabe decât ne asteptam. Peste 12% au media peste 9, cea mai mare medie este 9.63. Proba la matematica a continut subiecte prea grele pentru un examen de maturitate”, ne-a spus Gabriel Andrei, directorul Colegiului National „Gheorghe Vranceanu”.

Dealtfel, colegiul bacauan cu profil matematica-informatica a avut cei mai multi elevi care au sustinut proba la matematica. Peste 180 din 227. Rata de promovabilitate depaseste 98%.

 

Rezultate foarte bune s-au obtinut si la Colegiul National „Vasile Alecsandri”. Peste 26% din elevi au obtinut note peste 9.

„Sunt multumit de rezultate. Au fost examene grele, dar ne bucuram de o rata de promovabilitate de peste 97%”, ne-a declarat Vasile Cautis, directorul colegiului Alecsandri.

 

Cele mai proaste rezultate le-a inregistrat Colegiul Tehnic „Letea”, unde au fost admisi doar sapte elevi din cei 210, care s-au inscris la examen. La  „Dumitru Mangeron, din  127 de elevi au promovat examenul doar opt iar la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen”, au promovat 43 de elevi din 385. In judetul Bacau, din 6270 de elevi inscrisi la Bac, peste 3500 au picat. Rezultatele acestei sesiuni de Bacalaureat sunt cele mai slabe  din ultimii 20 de ani.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu:

Un comentariu

  1. IOAN0706 spune:

    Este anul cu cele mai slabe rezultate, de acord. Dar e si anul cu cei mai multi eliminati din examen!! De ce oare nu se vede legatura?
    Rezultatele de anul acesta arata adevarul situatiei din invatamantul romanesc, nu de acum, ci inca din perioada comunista, cand profesorii erau criticati si sanctionati daca aveau corigenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com