Directorul adjunct de la Vama a primit un pumn in fata: Functionari loviti si injurati

Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau a desfasurat marti un control la o parte din agentii economici din comuna Margineni, despre care aveau unele date ca ar comercializa tigari aduse din Republica Moldova. In satul Podis, inspectorii de la Vama s-au oprit la SC Valiben SRL. „O persoana care avea legatura cu aceasta firma a injurat echipa de control si l-a agresat fizic pe Claudiu Ambrosie (foto), caruia i-a dat un pumn”, a spus Valentin Grosu, director al Vamii din Bacau. Institutia bacauana a organizat ieri o conferinta de presa pentru a lua atitudine in fata acestui val de agresiuni la care sunt supusi inspectorii institutiilor de control bacauane. Potrivit conducerii Vamii, astfel de evenimente s-au mai petrecut si in trecut. aEste un eveniment grav. Vreau sa fie un mesaj pentru toti agentii economici ca astfel de incidente nu le vom mai tolera in nici un fel”, a mai spus Valentin Grosu. In urma agresiunii, la firma din satul Podis, comuna Margineni, a fost chemata politia care a adetensionat” situatia. aVoi face o plangere penala pentru ultraj. Astfel de manifestari nu sunt normale fata de institutiile statului”, a spus Claudiu Ambrosie, directorul adjunct al Vamii. Potrivit conducerii institutiei bacauane, reactiile agresive ale agentilor economici pot fi justificate si prin stresul mare provocat de vederea inspectorilor vamali. Amenda minima pe care acestia o pot da este de 20 de mii de lei.

Cui ii convine controlul?!

Si alti angajati ai institutiilor de control bacauane aau mai luat-o” in timpul controalelor. Chiar daca au fost injurati, amenintati, tinuti sub presiune, imbranciti sau scosi cu forta din firma, rareori inspectorii au facut plangeri penale contra agresorilor. Si veterinarii au avut parte de amenintari si de injurii. aStiu ca au mai fost amenintari, colegii s-au mai plans ca au avut parte de un comportament jignitor, mai ales in mediul rural. O buna parte din comercianti nu stiu ca noi, inspectorii veterinari, putem face controale si fara un mandat si au tendinta de a impiedica verificarile”, ne-a precizat Alin Iordanescu, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. Cuantumul amenzilor s-a modificat de curand si la veterinari. Peste cateva zile, cand acestea vor intra in vigoare, vizita unui inspector veterinar ar putea insemna si o sanctiune cuprinsa intre 20 si 50 de mii de lei.
[ad#stire] aPana acum, inspectorii nu au luat bataie. Nu stiu ce se va intampla dupa intrarea in vigoare a anoilor amenzi”, a spus dr. Gheorghita Vlad, sef al Biroului Igiena al DSVSA Bacau. Si angajatii Finantelor au mai avut parte de adresari intr-un limbaj neacademic. aNu cunosc cazuri de agresiuni fizice. Injuraturi si amenintari au mai fost, dar rare”, ne-a spus si Codrin Radu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com