Directia Silvica plateste lui Valeriu Stoica onorariu de 80 de mii de euro

Directia Silvica Bacau a dat din bugetul propriu 80.000 de euro, onorariu catre firma de avocatura a lui Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei. Asta, în conditiile în care institutia bacauana nu era parte în procesul dintre Comisia Judeteana de Fond Funciar si Paltin Sturdza, cel care a solicitat retrocedarea a 34.000 de hectare de padure din zona Comanesti. „Noi, ca institutie a statului am intrat în acest proces de partea Comisiei Judetene de Fond Funciar ca sa nu pierdem padurea. Este un interes comun„, a explicat Gheorghe Manaila, directorul Directiei Silvice Bacau. Dosarul se afla de un an de zile pe masa magistratilor Judecatoriei din Sfântul-Gheorge. De partea cealalta, Paltin Sturdza este reprezentat în instanta de Ioan Adam, decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Brasov. Un alt argument  adus de directorul Directiei Silvice atunci când a decis ca Valeriu Stoica sa reprezinte institutia, a fost si acela ca „era nevoie de un om greu, de acelasi calibru, deoarece Sturdza îl avea ca avocat pe decanul Adam„.

Directia Silvica are propriii juristi

Carmen Dudas, juristul Directiei Silvice Bacau afirma, ca decizia ca institutia sa fie aparata în proces de Stoica a tinut de directorul Manaila. „Exista un contract parafat între director si Casa de Avocatura a lui Valeriu Stoica. Nu stiu de ce nu au reprezentat institutia juristii nostrii în acest proces„, a declarat juristul Dudas. Gheorghe Savu, cel care era la conducerea Directiei Silvice în urma cu trei ani, recunoaste ca s-a bazat în instante doar pe propriul compartiment juridic. „Eu m-am bazat numai pe juristii institutiei, în care am avut încredere. Cu ei am câstigat multe procese„, a afirmat fostul director.

Curtea de Conturi a sesizat Senatul

În urma controlului Curtii de Conturi care a avut loc în luna iunie la Directia Silvica Bacau s-a constatat ca angajarea unui avocat pe sume uriase, este un „fenomen negativ, ineficient în utilizarea banului public„. În raportul semnat de presedintele Nicolae Vacaroiu si înaintat  Senatului României se cere „diminuarea si eliminarea acestui fenomen” prin modificari legislative si gasirea de solutii. Valeriu Stoica nu a putut fi contactat telefonic. „Nu este de interes aceasta discutie pentru mine, de aceea nu o putem continua„, a afirmat lapidar  Mirela Cristea, director al Casei de Avocatura Stoica & Asociatii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com