Diplomatul american Ronald E. Hawkins Jr, la inchiderea proiectului de la CCD Bacau „English Access Microscholarship Program 2013-2015”

Joi, 9 iulie, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a primit vizita diplomatului american Ronald E. Hawkins Jr., Counselor for Public Affairs al Ambasadei SUA la Bucuresti. Acesta a participat la festivitatea de Ronald E. HawkinsOvidiu Buhucianuînchidere a proiectului ”English Access Microscholarship Program 2013-2015”, proiect finantat de americani, care a început în noiembrie 2013.

Programul ”English Access Microscholarship Program 2013-2015” este unul de anvergura mondiala, initiat de Departamentul de Stat al SUA, fiind considerat prioritar pentru administratia americana. Cu ocazia vizitei din Bacau, oaspetele american a sustinut o prelegere pentru elevii finalisti, care au fost felicitati, alaturi de profesori si organizatori, pentru efortul si performanta lor. În acest cadru adolescentilor care au parcurs programul, le-au fost înmânate certificate oferite de Ambasada SUA la Bucuresti si de Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, dar si diferite premii.

program sua ccd bacau (5)program sua ccd bacau (6)Din partea Casei Corpului Didactic Bacau proiectul a fost coordonat de Anca Rafiroiu, inspector scolar si de Alis Galbeaza, profesor la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau, care au statut de traineri, agreati de Ambasada SUA la Bucuresti. „Acum, la sfârsitul acestui proiect de anvergura, consideram ca elevii nostri si-au îmbunatatit vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza si ca au acumulat un set de cunostinte de baza, care le permite sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana. Fara îndoiala, ei au traversat o experienta educationala inedita.
Nu în ultimul rând acest program le va usura liceenilor participanti accesul la studii universitare, în conditiile în care acestia au intrat în contact direct cu diplomati si profesori de peste Ocean.Suntem onorati de interesul sporit pe care program sua ccd bacau (2)Ambasada îl manifesta fata de CD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii”, ne-a precizat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.
Pe parcursul celor peste 360 de ore liceenii bacauani au avut ocazia sa asiste si la prelegeri, cu tematici diferite, sustinute de speakeri americani si sa participe, totodata, la o scoala de vara, cu tematica ”A Better Way to the Future – The Access Microscholarship Summer Camp (Access to a Better Future through English)”, invitati speciali fiind atunci, profesorii americani Kate Mulvey – English Language Fellow, University of Pristina and American Corner Pristina, Kosovo si Daniel Perez – English Language Fellow, Prague.
De mentionat sunt si alte sesiuni, precum cele sustinute de Ilse Agnes Houle, Senior English Language Fellow al Ambasadei SUA la Bucuresti, Erika Schultes, Logan Woods si Romy Alexandra Solomon, care au statutul de Fulbright English Teaching Assistant.

La acestea se adauga o serie de videoconferinte, sustinute de diplomati, experti si profesori americani, ce sunt în colaborare cu reprezentanta diplomatica americana. Întâlnirile, care s-au desfasurat la Centrul ”American Corner Bacau”, au presupus perfectionarea cunostintelor de limba engleza, secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme cu personalitati feminine, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebritati americane, dar si diferite alte activitati outdoor, ce au avut un impact deosebit. Pe parcursul celor doi ani, elevii participanti, care au beneficiat de gratuitate, au primit carti, dar si diferite alte materiale informative.

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada SUA un set de programe culturale si educationale reprezentative, care se desfasora prin Centrul „American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Educational pentru Studierea Holocaustului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com