Catalin Cozma si Mara Aiacoboae, rezultate de exceptie la Campionatele Europene de Seniori si Grand Prix-ul Italiei la sarituri în apa

Catalin Cozma si Mara Aiacoboae au obtinut, pentru România, locul 6 la Campionatele Europene de Seniori si locul 2 la Grand Prix-ul Italiei, care a avut loc la Bolzano, weekend-ul trecut. Pe 24 iulie, sportivii bacauani antrenati de Adrian Gavriliu si Mihaela Neagu vor participa la Campionatele Mondiale din Kazan, Rusia. În ciuda rezultatelor, sectia de sarituri a SCM  Bacau nu are sprijinul Primariei Bacau.

Adrian Gavriliu, Catalin CozmaPe 3 si 4 iulie, la Bolzano a avut loc Grand Prix-ul Italiei. Cuplul Catalin Cozma si Mara Aiacoboae, pregatiti de antrenorii  Adrian Gavriliu si Mihaela Neagu s-au plasat pe locul al doilea, cu 289 de puncte . Aceeasi sportivi, la sfârsitul lunii iunie, la Rostok-Germania au ocupat locul 6 la proba de sarituri în apa. „Acest loc 6 , pentru sarituri în apa, este un loc mai mult decat onorabil la categoria seniori unde este foarte greu sa te apropii de adevaratele fabrici de campioni si centre de sarituri în apa, precum cele ale Germaniei, Rusiei, Ukrainei, Angliei, Italiei etc. Cei doi sportivi valorosi s-au întors saptamâna aceasta de la Grand Prix-ul Italiei,  care a avut loc în frumosul oras Bolzano, unde au ocupat locul al 2 lea la proba de platforma 10 M sarituri sincron-mixt“, ne-a declarat antrenorul Adrian Gavriliu.

Pe 24 iulie, Catalin Cozma si Mara Aiacoboae, însotiti de Adrian Gavriliu si Mihaela Neagu vor reprezenta România la Campionatele Mondiale din Kazan-Rusia. „Anul acesta, din fericire, a fost un an în care ni s a oglindit munca în rezultatele obtinute. Bacaul tine loturile nationale de sarituri în apa, de ani buni si nu pot decat sa ma mândresc. Pentru Campionatul Mondial trebuie sa fim ancorati în realitate si sa recunoastem ca nu ne ducem sa luam medalie, ne stim lungul nasului si nu ca valoare ma refer ci ca mijloace de pregatire nu ne putem apropia de tarile dezvoltate. Acest Campionat Mondial reprezinta o sansa pentru sportivii nostri de a se califica la Jocurile Olimpice din Argentina, de la Rio de Janeiro, în 2016“, a mai spus Adrian Gavriliu.

Sectia de sarituri „traieste“ cu 45 de mii de lei pe an din care plateste chirie Primariei Bacau pentru folosirea bazinului

Grand Prix ItalyMicuta sectie de sarituri în apa, la fel ca si cea de natatie se chinuie sa supravietuiasca, cu un buget simbolic, de doar 45 de mii de lei. Toate solicitarile venite din partea antrenorilor, catre Primaria Bacau, s-au lovit de un zid de indiferenta si nepasare. Totodata, spre deosebire de alte tipuri de sport, sariturile în apa nu au primit sprijin nerambursabil pe legea 350/2005. „Îmi pare rau ca pe plan local nu am reusit deloc sa colaboram cu Primaria si îmi pare rau ca ei nu realizeaza adevarata valoare a sportivilor nostri si a copiilor nascuti si crescuti în Bacau.  Le-am cerut sprijin si întelegere la plata chiriei de la Bazinul Olimpic, care apartine Primariei Bacau. Reducerea sau anularea platii chiriei ne-ar fi adus un plus la bugetul sectiei noastre. Nu s-a vrut. Am cerut prelungirea programului, în bazinul de sarituri agrementul neavând voie sa intre, deci bazinul ramâne gol dupa iesirea noastra de la antrenamente. Nu s a putut. Cer de 5 ani întretinerea trambulinelor si punerea unui material cu aderenta pe platforme pentru a evita accidentele nedorite. Nu s a vrut“, a spus cu suparare Adrian Gavriliu.

Nu e prima oara când antrenorii bacauani se plâng de lipsa de interes fata de sport si bataia de joc a administratiei condusa de Romeo Stavarache. Într-o situatie aproape similara, daca nu mai rea, se gaseste si sectia de gimnastica, care, cu câtiva ani în urma a adus medalii importante pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com