UPDATE Boxerul bacauan Daniel Dancuta a fost ridicat de DIICOT

El este acuzat de falsificare de carduri si de constituire a unui grup infractional organizat, care activa in Italia, Suedia, Slovenia si Olanda. Alaturi de alte 11 persoane, ar putea fi retinutpentru 24 de ore.

UPDATE 14.00: Purtatorul de cuvânt al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Nadina Spânu, a confirmat faptul ca cele 12 persoane sunt acum audiate de procurori.„Persoanele sunt acum audiate. Înca nu s-a luat masura retinerii, dar de regula, în actiuni de genul acesta, asta se întâmpla. Din cele 12 descinderi, cinci au fost în Bacau“, a precizat procurorul Nadina Spânu, purtatorul de cuvânt al DIICOT.

 

Comunicat DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au efectuat 12 perchezitii domiciliare, pe raza municipiilor Bucuresti, Bacau si Câmpulung, în vederea destructurarii a doua grupuri infractional organizate, constituite din 13 persoane, cercetate pentru savârsirea infractiunilor de detinere de echipamente în vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 25 si  art. 27 al. 1 rap. la art. 1 pct. 11 din Legea 365/2002.

        În fapt, se retine ca, în cursul anului 2010, învinuitii Dancuta Rica-Daniel, Patrichi Florinel si Prisecaru Gabriel au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, în scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale din fabricarea si comercializarea  de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plata electronice, la pretul de 1500 de Euro/bucata.

        Ulterior, învinuitul Patrichi Florinel a constituit o alta grupare infractionala, membrii gruparii folosind componentele achizitionate de la învinuitul Dancuta Rica-Daniel  pentru fabricarea de  echipamente de fraudare a mijloacelor de plata electronice si pentru desfasurarea de activitati de skimming pe teritoriul mai multor state din Europa, cu predilectie în Italia.

        La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 12 persoane, fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale.

        Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în aceasta cauza cu autoritatile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia si Olanda.

        Cercetarile în cauza au fost efectuate împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul   D.C.C.O.

        Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre  DOS.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com