Dezbatere cu Doru Petruti, despre manipulare si alti monstri in Romania si Republica Moldova

 

Vineri, 19 iulie, de la ora 16.00, in sala mare a Consiliului Judetean va avea loc o dezbatere organizata de  Asociatia Constiinta Emilian BerceanuDoru PetrutiEuropeana (ACE). Invitat de onoare este Doru Petruti, directorul IMAS Chisinau. „Vom discuta despre manipularea prin sondaje, despre cifrele de la recensamant, despre relatiile romano-moldovene si despre rolul societatii civile intre politic si depolitizare“, a precizat Emilian Berceanu, presedinte A.C.E..

Liderul asociatiei, jurnalist dar si doctor in filosofie, anunta ca dezbaterea va atinge teme de maxim interes. Societatea romaneasca a cunoscut, din 1989, pana in prezent, o depreciere constanta la toate nivelele: demografic, cultural, educational  si economic. In acest context se va contura si rolul pe care il are manipularea realizata prin sondaje. Iar cei prezenti vor putea afla asta chiar din gura directorului unui principal institut de sondare a opiniei publice.

Asociatia pentru Constiinta Europeana„Speram ca discutiile libere cu un invitat care are expertiza domnului Petruti sa ridice macar un pic valul de necunoastere care a fost atent asezat peste societatea civila din Romania in ultimii zece ani. De la apogeul Aliantei Civice in 1996, societatea civila a fost divizata, fragmentata, astfel incat sa nu mai reprezinte un factor de echilibru, o voce de luat in seama. Datele de la recensamant sunt clare: o populatie in scadere, cu un nivel de educatie si cultura din ce in ce mai diminuat, un nivel de trai care nu se ridica nici pe departe la media europeana… Sunt o parte dintre temele pe care le vom aborda in cadrul dezbaterii de vineri alaturi de domnul Doru Petruti”, a mai spus Emilian Berceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com