Detinutul care a evadat saptamana trecuta a fost prins

Paftaluta Jorj Martin a fost prins dupa trei zile de urmariri. Detinutul, privat de libertate in Penitenciarul Bacau, a evadat de la punctul de lucru din Moinesti, unde era pazit de doi agenti de penitenciare. Inchis pentru o perioada de trei ani, pentru furt, acum va trebui sa suporte consecintele evadarii, care ii va aduce o pedeapsa in plus, de la 6 luni la doi ani de inchisoare.

Detinutul a fost prins pe 1 septembrie, în jurul orei 19:30, în zona localitatii Vârtescoiu, judetul Vrancea, în urma unor actiuni derulate la initiativa Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.„Persoana privata de libertate a fost readusa în Penitenciarul Bacau în data de 02.09.2012, urmând a fi derulate cercetari pentru stabilirea împrejurarilor în care s-a produs evenimentul. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Bacau în acest caz. Parasirea fara autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de detinere este asimilata infractiunii de evadare si se pedepseste conform prevederilor din Codul Penal, cu închisoare între 6 luni si doi ani (temei legal: art 741 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificarile si completarile ulterioare).

Reamintim ca în data de 28.08.2012, în jurul orei 15:00, persoana privata de libertate PAFTALUTA JORJ MARTIN, aflata în custodia Penitenciarului Bacau, a parasit punctul de lucru exterior din localitatea Moinesti la care era repartizat alaturi de alte 13 persoane private de libertate, sub supravegherea a doi agenti de penitenciare“, se arata in comunicatul semnat de Adrian Novac, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com