Deputatul Valerian Vreme: „PMP este condus de oamenii loiali proiectului de tara al presedintelui Basescu“

Interviu luat cu ocazia lansarii Partidului Miscarea Populara in Bacau si a desemnarii presedintelui interimar al organizatiei judetene.

Mircea Merticariu: Care sunt asteptarile dumneavoastra de la Partidul Miscarea Populara, la care ati aderat. Pe ce oameni va bazati si care ar fi perspectivele pana in 2014?

Partidul Miscarea PopularaDeputatul Valerian Vreme, presedintele PMP Bacau: Aceasta formatiune, care vrea sa faca o altfel de politica, are o componenta care nu a mai existat in Romania-Fundatia Miscarea Populara. Veti intalni membri ai fundatiei, care au declarat ca nu vor sa faca parte din organele de conducere ale partidului, nu vor sa candideze, dar vor sa se exprime, sa-si spuna pozitia, intr-un cadru organizat, pozitie de care trebuie sa se tina cont. Practic, un alt mod de a pune problema in politica, un mod prin care vrem sa-i aducem in arena decizionala a politicii romanesti pe toti romanii. Daca ma intrebati pe cine ne bazam, va raspund: Pe romani! Nu exista o ecuatie, daca vin de la PNL, PDL si asa mai departe. Noi vrem in aceasta miscare romani, care chiar sa vibreze la problemele noastre, fie ca sunt sociale, nationale. Iar daca ma refer la problemele economice, vedeti, am intrat intr-un derapaj. Si tare imi este frica, ca daca nu cream o entitate, lucrurile vor merge din rau in mai rau.

M.M.Din ceea ce vedem, in conducerea Partidului Miscarea Populara sunt oameni loiali presedintelui Traian Basescu. Acesta a fost numitorul comun al constituirii echipei?

Valerian Vreme: Sunt loiali proiectului presedintelui Basescu. Noi vorbim de un proiect de tara, care are coerenta lui, care a fost intrerupta anul trecut. Efectele le culegem astazi. Daca mergeti la Onesti vedeti ca in numai 6 luni de zile sunt inca 1250 de someri, pentru care vad ca nimeni nu raspunde.

M.M.In conditiile in care presedintele Basescu, fie ca a fost supus unei presiuni media, sau ca a fost erodat de anii de conducere a tarii are un procent destul de mic de sustinatori. Credeti ca el mai poate fi motorul Partidului Miscarii Populare, cand la anul i se termina si ultimul mandat?

Valerian Vreme: Are un procent de peste 25%, in crestere. Asta conteaza. Lumea trebuie sa vada clar, am fost mai exigenti, mai duri, dar daca va intoarceti in timp, la anii liceului sau scolii generale. De ce va amintiti mai mult? De profesorii exigenti! Dascalii care prin exigenta lor au pus baza, caramizi la baza educatiei dv. Eu cred in asta. Uitati-va! Lucrurile incep sa se limpezeasca si in mentalul romanilor. Stiu, au fost in decembrie destul de agitati. Dar cum am spus atunci. Au mintit cei care au venit si le-au cerut voturile. Singurul lucru pe care il cer eu romanilor este sa puna in balanta: Noi am fost corecti. Incepand cu functionarii publici. Atat spun calculele ca trebuie sa reducem, cinstit, cu hartiile pe masa. Astazi sunt dati afara, sunt liste, nimeni nu stie daca va pleca sau nu va pleca. Daca va mai avea un loc de munca.

M.M.In momentul de fata avem trei partide de dreapta. Fie ca vorbim de Forta Civica, PDL sau de partidul pe care il conduceti in Bacau-Partidul Miscarea Populara. Care sunt sansele ca acestea sa se uneasca sau sa fuzioneze pana in 2014?

Valerian Vreme: Sansele vor fi date de context. Eu cred ca dreapta va trebuie sa aiba un singur candidat la presedentie, care sa fie agreat si care sa aiba o confirmare din partea romanilor. Eu cred in aceasta limpezire a apelor. Pe dreapta politica!

M.M.Sunteti presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara din judetul Bacau. Care vor fi pasii pentru construirea organizatiilor locale. De unde veti gasi resursele?

Valerian Vreme: Vreau sa va spun ca de o saptamana ma ocup de acest proiect. Stiti care este cel mai mare imbold pe care il primesc? Imboldul care il primesc de la oamenii obisnuiti! Resursa financiara nu este atat de importanta, pe cat de important este sfatul lor si aderarea la aceste valori. Asta este principala resursa. Din punct de vedere organizatoric, eu am mai participat la aceste constructii. Vom parcurge absolut toti pasii, pana vom ajunge sa avem oranizatii la nivel de sectii de votare.

M.M.Aminteati de un singur lider, al fortelor de dreapta, care ar trebui sa candideze, in 2014 la presedentie. Care sunt minusurile si plusurile presedintelui PMP-Eugen Tomac?

Valerian Vreme: In primul rand. Are o elongatie si vitalitate debordante. A copilarit intr-o zona trista a existentei noastre ca romani. Dincolo de Prut, dar a fost educat, scolit, in Romania. A trecut prin toate furcile caudine, prin toate etapele necesare in maturizarea unui om. In privinta desemnarii candidatului vom avea anumite reguli. El vine cu un echilibru in viata politica. Comparati-l cu toti ceilalti politicieni. Are acea liniste, el insufla linistea taranului moldovean, asezat si gospodar. Eu cred ca acesta este directia spre care trebuie sa se indrepte Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com