Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, acuzat ca este o „marioneta ipocrita“. Cine ii arata barna din ochii rezistentului si care sunt punctele sale slabe

Consilierul local PSD Cristina Pravat-Breahna, care este lector universitar la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau, expert contabil dar si director executiv la OCPI, a facut publice, intr-o postare pe Facebook, punctele vulnerabile ale deputatului Stanciu Viziteu, parlamentar virulent la adresa partidului aflat la guvernare si mare sustinator al luptei Anticoruptie si al domeniului privat.
Cristina Pravat il acuza pe Stanciu Viziteu ca face ciubucuri din bani publici si ca incaseaza peste o mie de euro pentru chirie desi are un apartament mostenit in Bucuresti (din care detine o parte). Mai mult, semn ca documentarea a fost una serioasa, Cristina Pravat face referire si la familia deputatului, fixata in companii de stat, platita regeste din bani publici.

„Va pretindeti un om de „dreapta”, dar sunteti om de dreapta pe banii statului, cu „famiglia” bransata la banul public, la buzunarele românilor, si eu cred, domnule Stanciu – Viziteu, ca înainte de a face pe deontologul de serviciu pe FB, trebuie sa priviti – cu bagare de seama – în propria dumneavoastra ograda, dupa care sa va priviti în oglinda“.

Postarea Cristinei Pravat-Breahna il face vulnerabil pe deputatul bacauan si destul de putin frecventabil pentru adeptii formatiunii Uniunea Salvati Romania, partid foarte slab reprezentat in judetul Bacau.


Iata postarea integrala a consilierului Pravat –Breahna:

„Domnule” Stanciu-Viziteu, înainte sa cereti demisii, nu ar fi mai bine sa priviti în propria ograda?

Un deputat U.S.R., care „pretinde” ca-i reprezinta pe bacauani în Parlament, îmi cere demisia din Consiliul Local Bacau, luând ca argument, în sustinerea solicitarii sale, imagini si declaratii carora, prin trunchiere/omisiune, le-a fost denaturat complet sensul initial.

Acestea au fost lansate în spatiul public din doua directii:
consilieri locali P.N.L., care au descoperit „problema apei” în Bacau, desi fac parte din partidul care a condus acest oras vreme de 12 ani (3 mandate), fara ca acesta, prin decidentii lui, sa se arate capabil de gasirea unei solutii pentru alimentarea alternativa cu apa a orasului;
bloguri locale obscure, focare de „fake news” si intoxicare a opiniei publice cu fapte si declaratii care nu au existat în realitate (un clip video preluat din sedinta de Consiliu Local, în care singurul lucru pe care l-am spus, începând cu “nefericitul da“, a constat în faptul ca am reafirmat, cu microfonul taiat, catre domnul Miclaus, faptul ca manifest o reala indignare fata de cei care se aflau în preajma dumnealui, întâmplator sau nu, la mitingul din 18 iulie 2018 si care aruncau, la propriu, apa potabila din peturile achizitionate din banii bacauanilor, de catre Primaria Municipiului Bacau, fara a adresa nicio alta jignire participantilor la proteste).

Domnule Stanciu-Viziteu, observ – cu regret – ca desi va pretindeti a fi „altfel”, v-ati coborât la nivelul suburban ce caracterizeaza metodele si abordarile mentionate mai sus. În goana dumneavoastra disperata dupa imagine si notorietate, va loviti de vechi metehne: utilizati aceleasi metode abjecte în tentativa de a ma discredita în spatiul public, încercând sa va construiti o cariera politica „autentica” prin denigrarea celorlalti.

Înainte de a-mi cere demisia, pe motive si temeiuri de „fake news”, manevrate fara niciun scrupul de diversi lachei si mercenari tocmiti de unii sau de altii (poate chiar de catre dumneavoastra?), oare nu ar fi mai bine sa aruncam o privire în propria dumneavoastra curte?

In acest context, v-as întreba ce ati facut pentru bacauani si pentru solutionarea problemelor cu care acestia se confrunta de când sunteti deputat de… Bacau?
Aveti o cât de vaga idee privitoare la aceste probleme?
Eu cred ca – NU!

Daca ati fi avut si daca v-ar fi pasat cu adevarat de bacauani, la votarea în Parlament a bugetului pe 2018, ati fi formulat – cred – propuneri concrete pentru finantarea obiectivelor orasului din bugetul central. Într-un gest de un infantilism, ce se arata a fi emblema carierei dumneavoastra politice, ati preferat sa va bateti joc de aceasta oportunitate: mai exact, ati formulat 6500 de „amendamente”, actiune menita sa blocheze discutiile pe buget si aprobarea acestuia în Parlament. Dupa aceasta „margica”, ati mai clocit una: o postare pe Facebook cu „ilustra realizare”, ca si când problemele bacauanilor îsi afla rezolvarea prin postari pe FB.

Postarile dumneavoastra nu folosesc nimanui, cu atât mai putin bacauanilor!

Potrivit Declaratiei de avere, publicata de dumneavoastra, desi detineti un apartament în Bucuresti, acest lucru nu va împiedica sa stati cu mâna întinsa dupa aproximativ 1000 euro/luna, suma provenita din banii contribuabililor (deci si ai bacauanilor), pentru plata chiriei din Capitala.

Va decontati contravaloarea lunara a chiriei din bani publici, desi sunteti proprietarul unui apartament din Bucuresti pe care l-ati putea utiliza, foarte bine, ca locuinta de serviciu. Acesta sa fie faimosul „bun simt” prin care dumneavoastra si U.S.R. întelegeti sa faceti politica „altfel”? Prin „ciubucuri” lunare din bani publici?

Oare bunul simt a facut ca rudele dumneavoastra – de la sotie si soacra, pâna la cumnati si unchi – sa lucreze în aceeasi companie de stat, sau societati subordonate, de ani si ani de zile? Fireste, au intrat prin concurs legal organizat, le-a recomandat profesionalismul si asa s-a ajuns la exponenti ai „clanului” Stanciu – VIZITEU ba pe la CNT Transelectrica, ba pe la SMART S.A., ba pe la alte societati de stat astazi defuncte. Câte-un post caldut, nevinovat, ca sa aiba toata lumea de unde ciuguli în voie, fara niciun deranj. De bun-simt…

Va pretindeti un om de „dreapta”, dar sunteti om de dreapta pe banii statului, cu „famiglia” bransata la banul public, la buzunarele românilor, si eu cred, domnule Stanciu – Viziteu, ca înainte de a face pe deontologul de serviciu pe FB, trebuie sa priviti – cu bagare de seama – în propria dumneavoastra ograda, dupa care sa va priviti în oglinda.

Sunteti doar o marioneta ipocrita, departe de dezideratul politicii „altfel”, pe care o predicati numai în mediul virtual. Între cuvintele si vorbele pline de idealism pe care le diseminati în on-line si realitatea meschina a faptelor dumneavoastra este o distanta insurmontabila, de la cer la pamânt.

Românii, în general, si bacauanii, în particular, sunt oameni inteligenti, domnule Stanciu-Viziteu. Au avut mereu capacitatea de a distinge între bine si rau, între adevar si minciuna si cu siguranta, vor reactiona, cum stiu ei mai bine, la încercarea dumneavoastra si a altora de a-i manipula si de a-i transforma în victime ale demagogiei politice…

Nu sunteti deloc „altfel”, domnule Stanciu – Viziteu! Sunteti „la fel” cu cei care au condus destinele orasului pâna în 2016, aducându-l la sapa de lemn prin coruptie si clientelism, refugiat în minciuna si duplicitate, robul unor complicitati obscure care, în mintea dumneavoastra, va pot transforma dintr-un politician sub-mediocru, într-unul mediocru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com